Filmklub: Renoir

Filmklub: Renoir


Esemény részletek


A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás idén nyáron a Larsen bárban vetített néhány alkalommal színvonalas alternatív filmeket. A téli hónapokban a Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-clubjában folytatják a filmes estéket. A polgári társulás új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos fonetikus átírásából és a helyi Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. A filmklub keretében többszörösen díjazott európai filmeket kínálnak majd a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből, a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet.

A következő vetítésre 2013. december 26-án, csütörtökön 18.00 órától kerül sor, helyszín az A-club (OKC):

Renoir

(francia életrajzi dráma, 2012)

rendező: Gilles Bourdos

szereplők: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers, Thomas Dorette, Michèle Gleizer

A nagy festő, Renoir és fia, Jean életébe váratlanul belép egy gyönyörű fiatal nő, aki visszahozza számukra az elveszett energiát és a művészi inspirációt.

Belépő: 2 €

 

-rozsnyovidek.sk

A www. rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írások anyagok, adatbázisok, információk, képek, videók stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehetséges!Hagyj üzenetet