Folytatódik a Rozsnyói Radiálisok kiállítássorozat

Folytatódik a Rozsnyói Radiálisok kiállítássorozat


Esemény részletek


Második évfolyamába lépett a Rozsnyói Radiálisok című, kortárs képzőművészetet bemutató kiállítássorozat. A Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri Galériájában (Bányászok tere 25.) 2014. június 18-án 17 órai kezdettel kerül sor a Rozsnyói Radiálisok 2 projekt és idei első kiállításának ünnepélyes megnyitójára, melynek címe Az utolsó leoltja a villanyt! A kiállított képzőművészeti alkotások mediálisan és tematikailag sokrétű spektrumának alapvető egységesítő eleme a szatíra és a szatirikus gondolkodásmód a képzőművészetben.

Kiállító művészek: Jozef “Danglár” Gertli (főszerepben), Erik Binder, Gabika Binderová, Tomáš Džadoň, Radko Mačuha, Braňo Novotný, Martin Piaček, Erik Sikora, Stanislav Stankoci, Erik Šille és Ladislav Teren. Erik Binder különleges vendége Martin “Shooty” Šútovec lesz. A tárlat kurátorai: Silvia L. Čúzyová és Noro Lacko.

A szervezők, a Rozsnyói Bányászati Múzeum és a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériája, valamint a társszervezők – a Pozsonyi Képzőművészeti Főiskola, a Mnémosyné polgári társulás, a Május Elseje Társulás (Združenie Prvého mája) és az Otvor dvor polgári társulás – minden érdeklődőt szeretettel várnak a megnyitóra.

Az előző évhez hasonlóan a 2014-es projekt is a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma anyagi támogatásával valósult meg. A kiállítás 2014. augusztus 7-ig tekinthető meg.

-prekop-i, rozsnyovidek.sk

  rr2

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!Hagyj üzenetet