Gasztronómiai Fesztivál a Csermosnya-völgyben

Gasztronómiai Fesztivál a Csermosnya-völgyben

A káposztás ételek és szórakoztató programok lesznek a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő regionális gasztronómiai fesztivál főszereplői 2014. július 11-én és 12-én Hárskúton.

A rendezvény pénteken délután 16.00 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, majd előadás következik, melynek témája a káposzta, az egészséges étrend alapja. A látogatókat kézműves alkotóműhely és kiállításmegnyitó is várja, a káposztás kalácsok kóstolgatása közben pedig kicserélhetik bevált receptjeiket, majd 17.00 órától köszöntik a falu egykori lakosait.

Szombaton reggel 8-kor gyülekeznek a főzőverseny résztvevői, 9.00 órától megkezdődik a káposztás ételek készítése. 10.00 órától ünnepélyes szentmisével emlékeznek meg a falu első írásos említésének 650. évfordulójáról. 13.00 és 15.00 óra között lesz a káposztás ételek kóstolója, majd 15.00 órától a Meseszínház előadása. Ezután színpadra lép a hárskúti Rozmaring énekkar, a Napraforgó, Kincskereső és Borostyán néptánccsoportok, a hosszúréti Mákvirág férfi éneklőcsoport, a bogácsi Pávakör, a hosszúréti Gyöngyvirág női éneklőcsoport és a krasznahorkaváraljai férfi éneklőcsoport. 18.00 órától Postás Józsi szórakoztatja a nézőket, azután reggelig tartó mulatság következik, zenél a Kontra Band.

-prékop-i, rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!

 Hagyj üzenetet