Gombaszögi Nyári Tábor – szombaton haranglábszentelés és István, a király

Gombaszögi Nyári Tábor – szombaton haranglábszentelés és István, a király

Idén július 15-21. között zajlik a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb nyári rendezvénye: egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. 

2019. július 20. szombat

A tábor utolsó teljes napján is lesz jóga, zenehallgatás a Korona sátorban, teaház a Labirintus udvarban, GombaOvi programok, kézműveskedés, írószeminárium és közös felolvasás, meditáció, muzsika másnapra, valamint infóstand az egyetemekről, a prágai magyar diákéletről, jótékonysági kiállítás, ismerkedős délután, csapatjáték kiértékelés, különféle workshopok, előadások, kerekasztal-beszélgetések és sok-sok zenei program.

Délelőtt 10:30-tól Szexuálpszichológiai svédasztal, beszélgetés Klettner Anikó szexuálpszichológussal a Tóth Károly sátorban. 14:00 órától Iskolák a határon-túlélési stratégiák címmel beszélgetés a Ma7 sátorban, résztvevők Prékop Mária, az oktatási minisztérium kisebbségi főosztályának vezetője, Fodor Attila, a Comenius Pedagógiai Intézet igazgatója és Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója.

Hol tartasz ma, liberális demokrácia? 16:00 órától európai értékrendvizsgálat tart Petőcz Kálmán (Academia Istropolitana Nova, Helsinki Bizottság) és Mrva Marianna (Szlovák Tudományos Akadémia, Szociológiai Intézet), a beszélgetés helyszíne a Kocsmakert. Az irodalomkedvelőket beszélgetés várja Karafiáth Orsolyával 15:00 órától a B-612 sátorban.

A Bebek-kempingben 17:00 órakor kerül sor az egykori szútori harangok újraszentelésére, 19.00 órakor pedig jön a kopjafaparkban a hagyományos kopjafaállítás. A Csemadok színpadon 21:30-tól látható az István, a király koncertváltozata, 22:00 órakor a Folkpajtában lép fel a Besh o Drom együttes, 23:00 órától a Kocsmakertben pedig az Anna and The Barbies koncertezik.

  • pr-i, rozsnyovidekHagyj üzenetet