Gömörszőlősi Lovas Viadal és Falunap

Gömörszőlősi Lovas Viadal és Falunap

Augusztus 29-én, szombaton falunapot tartanak a magyarországi Gömörszőlősön, melynek részeként lovas versenyeket is láthat a közönség.

A falunap programja az Aggteleki Nemzeti Park által szervezett túrával kezdődik, mely 9.00 órakor indul a keleméri Mohos-láphoz. 10.00 órától asztaltenisz bajnokság zajlik a Múzeumkertben, majd Vitéz Vásony Sándornéra és Tompa Mihályra emlékeznek, az emléktábla avatásra és előadásra az egykori iskola udvarán kerül sor. Az ebédhez hívogató zenés felvonulás után 14.00 órakor következik a köszöntő és az asztaltenisz bajnokság eredményhirdetése. Délután 15.00 órától sajóvelezdi és helyi néptáncosok műsora és mesemondók szórakoztatják a közönséget.

Napközben helyi termékek bemutatója és vására – a gömörszőlősi Textilmanufaktúra és a Gubanc Gyapjú manufaktúra termékei, valamint a miskolci Zöld Kosár kóstolója, termékbemutatója és vására várja az érdeklődőket. A gyermekek számára lesz játszóház népi játékokkal, a felnőtteknek pedig 16.00 órától csűrmozi és teaház.

gomorszolos

16.00 órától a faluban lovasok zenés felvonulása csalogatja a nézőket a lovas programokra – a sportpályán, illetve a közeli réten a Gömöri Lovastúra hagyományőrző lovasainak és lovas huszárok bemutatója látható, majd sor kerül az első alkalommal megrendezett lovas ügyességi viadalra.

[box]

A falunapok keretében első alkalommal szerveznek Gömörszőlősön lovas ügyességi versenyt, melyre minden gömöri és nem gömöri lovast és lóbarátot várnak, lóval vagy ló nélkül. Amatőr házi verseny, a részvétel mindenkinek saját felelősségére történik, és előzetes nevezéshez kötött. A verseny pontgyűjtéses, nincsenek kötelező akadályok. Pontszám, idő és stílus alapján lesz az eredmény kiszámítva. A nevezéseket a következő elérhetőségeken várják: trieber.anna@gmail.com +36202400301[/box]

A közönséget ezen kívül szénabála dobó verseny, kemencés sütemények, tombolasorsolás várja. Az este a zenés-táncos szórakozásé, a kemencés csűrnél 19.00 órától táncmulatság lesz, a mulatós zenét Horváth Péter és együttese szolgáltatja. A folklór kedvelőinek pedig 20.00 órától a Hencida zenekar muzsikál a táncházban. A falunap programját a 21.00 órakor kezdődő tűzzsonglőr bemutató zárja.

 – pr-i, rozsnyovidek.skHagyj üzenetet