Hagyatékunk a létünk

Hagyatékunk a létünk

Lekenye első írásos emlékének 775. évfordulója jegyében szervezik meg 2018. augusztus 24-26-án a “Hagyatékunk a létünk” című rendezvényt.

Augusztus 24-én, pénteken 17.00 órától emléktáblát és emlékparkot adnak át a tibai haranglábnál, majd a Visszatekintés című kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők, és Tiba főterén örökzöld dallamok hangzanak el Szitás Ida előadásában.

“Lekenye és Tiba visszavár” – augusztus 25-én, szombaton 12.00 órától ökumenikus istentiszteletet tartanak a helyi református templomban, majd megkoszorúzzák a kopjafát. A találkozó megnyitójára 13.30 órakor kerül sor, a polgármester ünnepi beszéde, a díjak átadása és a díszpolgár avatás zajlik a kultúrház nagytermében, közreműködik a Bíborka Népdalkör és a Korona Énekegyüttes.

A 14.30-kor kezdődő családi délután műsorában Varga Milan nótákat énekel, a Galiba Társulat előadásában látható a Lúdas Matyi és fellép a Napsugár Tánccsoport. A Családok Házában továbbá hagyományőrző alkotóműhely, helytörténeti kiállítás, íjászat, Árpád-kori udvar, lovaglás, asztaltenisz, arcfestés, versenyek, játékok várják az érdeklődőket.

20.00 órától utcabál, zenél a Labyrynt együttes, majd éjfélkor tombolahúzás lesz a kultúrház előtt.

Augusztus 26-án, vasárnap 9.30-tól katolikus szentmisét tartanak az evangélikus templomban.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet