Hucul Lovasnapok és Patkolókovács Verseny Jósvafőn

Hucul Lovasnapok és Patkolókovács Verseny Jósvafőn


Esemény részletek


A jósvafői Fedeles lovaspályán 2014. augusztus 22-24. között rendezik meg a VI. Jósvafői Hucul Lovasnapokot és III. Nemzetközi Patkolókovács Versenyt.

A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok sora, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészül a patkolókovácsok versenyével, amelyet neves (Konrad Maier, Günter Bosl) bírói gárda pontoz. Esténként pedig koncertek színesítik a programot.

Huculösvény vetélkedő:

A huculösvény egy közel 15 évre visszatekintő versenyforma, ami egyben a fajta tenyész kipróbálásának is alapja lett.  A huculösvény főleg egy extrém nehézségű hegyi terepet modellez, hiszen a huculok hátas munkában már régóta így nyújtottak nagy segítséget. Az akadályok lehetnek építettek vagy a természetes hegyek és vizek adta különböző akadályok.  Keskeny árok vagy víz feletti, magasra emelt pallókat, mozgó pallókat (billenő), meredek vízmosásokat, patakmedreket, természetes fix, engedelmességi és verhető ugrásokat, ügyességi, ijesztő (pl. szalagos kapu) elemeket minden ösvénynek tartalmaznia kell.

hucul verseny

Patkolókovács verseny:

A rendezvény célja a tradicionális patkolókovács szakma megmérettetése, tudásuk átadása és megőrzése az utókor számára. A versenyen a kovácsok bemutatják a különböző nemzeti iskolák technológiai sajátosságait, ezzel elősegítve egymás szakmai fejlődését. A neves bírói gárda (Konrad Maier, Günter Bosl) garantálja a magas szintű versenyfeladatokat és a korrekt, pártatlan értékelést.

kovacs verseny

Fellépők
Pénteken: Vaga Banda, Miskolci Dixieland Band
Szombaton: Mangalica zenekar, Ferenczi György és a Rackajam

Részletes program elérhető ide kattintva!

 

-rozsnyovidek.sk, forrás, fotó: ANPI

 Hagyj üzenetet