“Időutazás Gömörben”

“Időutazás Gömörben”

Felejthetetlen középkori időutazásra invitál minden érdeklődőt a magyarországi Hét Község Önkormányzata 2013. augusztus 10-én és 11-én: a héti tóparton ismét megszervezik az “Időutazás Gömörben” című rendezvényt. Szombaton délután 14.00 órakor látványos jelmezes felvonulás indul a polgármesteri hivatal elől, majd lovagkori harci eszközök bemutatója és a gyermekeknek szánt lovagkori próba következik a Debreceni Aranykeresztes Lovagok Egyesülete jóvoltából. A közönséget középkori piactér is várja kézműves bemutatókkal, lesz állatsimogató, lovaglási lehetőség, királyi lakoma és kemencés finomságok, solymász bemutató, középkori zene a Hollóének Hungarica előadásában, az Akkord színpad és a Bárka színpad műsora, este pedig boszorkányégetés és tűz-zsonglőrök.

Vasárnap, 11-én délelőtt workshopot tartanak “A turizmus lehetőségei Gömörben” címmel.

“Az Időutazás Gömörben azzal a céllal valósult meg az elmúlt évben, illetve kerül megrendezésre ebben az évben is, hogy a közös történelmi múlt felelevenítésével erősítse a Gömöri térség magyarországi és szlovákiai településeinek együttműködését.
A program tavaly a Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület rendezésében, ez évben pedig Hét Község Önkormányzatának szervezésében jön létre, a Nemzetközi Visegrád Alap támogatásával.
A történelmi fesztivál során minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget, igazi középkori forgatagba csöppen az, aki meglátogat bennünket augusztus 10-én.
Lesz ismét középkori zene és tánc, színpadi előadás, lovagbemutató, középkori játszótér, kézműves bemutatók, gyerekeknek lovaglási lehetőség. A gasztronómiai hagyományokat újból felelevenítjük, középkori kemencés finomságok, sültek, s minden mi szem szájnak ingere várja ismét kedves vendégeinket
A második napon workshopot rendezünk, melynek témája a térség turisztikai adottságaiban rejlő lehetőségek kiaknázása, a hasonló fesztiválok jelentősége, mint turisztikai vonzerő.” (http://www.het.hu/timetravel/

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

-rozsnyovidek.sk

fotó: het.hu

idoutazas plakatHagyj üzenetet