Játékos és vidám kézműves szünidő

Játékos és vidám kézműves szünidő


Esemény részletek


Júliusban egy hétre kézműveskedő gyerekek, fiatalok vették birtokba a rozsnyói Gömör Hagyományos Kultúrája Házát, ahol a Gömöri Művelődési Központ (GOS) munkatársai napközis tábort szerveztek. A kezdeményezésnek augusztusban is van folytatása, a kézműves tábor ismét várja az alkotni vágyó gyerekeket augusztus 3-tól 7-ig, naponta 8.00 és 15.30 között a Betléri utca 8. szám alatt.

Az érdeklődőket kellemes környezet, remek hangulat várja, miközben régi, elfeledett mesterségeket próbálhatnak ki, és a saját kezűleg készített alkotásokat hazavihetik. A fazekasműhely korongján tálka vagy bögre készül majd, illetve agyag halacskát formázhatnak, a textilműhelyben karkötőt készíthetnek, pokrócot szőhetnek a gyerkőcök. A szakavatott vezetők bevezetik a táborozókat a nemezelés és a drótozás rejtelmeibe is, aki pedig mozgásra vágyik, elsajátíthatja a gömöri csárdás alaplépéseit. A táborból nem hiányozhatnak a hagyományos gömöri ételek sem, melyeket a nagymamák receptje alapján a gyerekek készítenek majd el. A szervezők ezeken kívül egyéb programokkal is készülnek, mint például a Nap megfigyelése speciális távcsővel vagy animációs filmek vetítése.

gos

A táborba 6 évnél idősebb gyerekek jelentkezhetnek, a kisebbek felnőtt személy kíséretében vehetnek részt. A szervezők biztosítják a meleg ebédet, frissítőket és a szakmai felügyeletet. Részvételi díj: 8 €/nap/fő, mely tartalmazza az ebéd, a frissítő, a lektorok díját és az anyagköltséget.

Információ: 0917 760 947, gos@gos.sk

– pr-i, rozsnyovidek.skHagyj üzenetet