Kassai MindenTudás Egyeteme: Beyer Adalbert előadása

Kassai MindenTudás Egyeteme: Beyer Adalbert előadása


Esemény részletek


Május 19-én 18 órától a Kassai MindenTudás Egyeteme keretében az elektromágneses térelmélet néhány alkalmazási területéről tart előadást Beyer Adalbert professzor a Duisburg-Esseni Egyetemről. Az előadás helyszíne a kassai Rovás Akadémia, Kmeť utca 34.

Dr. Adalbert Beyer, a műszaki tudományok kandidátusa 1940-ben született Budapesten. Kutatási területei a mikrohullámok technikája és a mágnesterek. Gazdag és rendkívül szerteágazó kutatói munkássága mellett 15 szabadalom tulajdonosa. Több mint 300 előadást tartott nemzetközi tudományos konferenciákon, elismert kutatóhelyeken és egyetemeken.

Beyerfacebook

Kassai előadásának előzetese:

A körülöttünk lévő világ – így a természet – jelenségei térben és időben játszódnak le. A természettudományok eredményei megfigyelések, kísérletek, mérések útján jönnek létre. Ezek a közvetlen eredmények azonban csak összefüggéstelen adathalmazok. Ezek alapján igyekszik a kutató emberi elme általánosabb összefüggéseket, törvényszerűségeket felismerni. Valamennyi tudomány fő törekvése az, hogy a sok adathalmazból kihámozott ismereteket egységes elméletté foglalja össze. Ez lehetővé teszi az újabb és újabb felismeréseket, amelyeket gyakorlatban hasznosíthat.

A villamosmérnöki tudomány alapjait a Maxwell-egyenletek képezik. Ezek hosszú tudományos fejlődésnek az eredményei. A Maxwell-egyenleteket adottnak tételezzük fel, csak a fizikai tartalmukat fejtjük ki. Ebben az előadásban az elméleti villamosságtanból két példán keresztül mutatjuk meg, hogy a Maxwell-egyenletek megértéséhez milyen kísérleti feltételek szükségesek és azok milyen fizikai fogalmak között állapítanak meg kapcsolatokat. 

-rozsnyovidek.sk, forrás: RovásHagyj üzenetet