Kemencés fesztivál

2012 november 10. 10:00 - Szádalmás (Jablonov nad Turňou)

Amikor a zimankós hideg riasztgat,
szedd össze magadat!
Fűtsd fel a kemencét,
melegítsd meg magadat,
jó ételekkel töltsd meg a hasadat!
Hozzá csakis jó bort igyál,
melyet nálunk szépszerivel találsz.
Gyere el mihozzánk 2012. november 10-én
és ünnepeld velünk a vidékies népi kemencét.
Ha akarsz, versenyezhetsz, ha akarsz, eszegethetsz.
Egy biztos, a kemence mellett ingyenesen melegedhetsz!

Ezennel értesítjük Önöket, hogy Szádalmáson (Jablonov nad Turnou) 2012. november 10-én immár IV. alkalommal kerül megrendezésre a Kemencés nap, melynek keretén belül kerestetik a Szádalmási Kemencéskert szakácsa és pékje. Kérjük a versenyszellemű eltökélt csapatokat, hogy jelentkezzenek a versenybe, mutassák be 2012-ben is gyakorlatiasságukat és csábítsák el a nézelődők ízlelőbimbóit a finomabbnál-finomabb ételekkel és kalácsokkal. A versenynek két kategóriája van: Kemencés ételek és kemencés kalácsok.
Senki nem marad ajándék nélkül, mindenki kis ajándékkal tér majd haza. A legjobbak pedig konyhai eszközöket tudhatnak magukénak.
A verseny 2012. november 10-én 9:00-kor indul a Szádalmási Kemencéskertben.
Ételek értékelése 13:00
Az alapanyagot és edényt mindenki magának hozza. Mi a felfűtött kemencéket biztosítjuk. Nevezéseiket küldjék e-mailben a manazer@maskras.sk vagy jelentsék azt be a 00421 905 981 918 telefonszámon 2012. november 5-ig.

Kísérő programok:
Gólyalábas vásári komédia délelőtt 11:00 órai kezdettel „Afrikai paprika“ a VAGA BANDA Gólyalábas színház előadásában, folklór: GOCSOVAN, Pécsi Sándor Guruló Színpad, egész nap gyerekeknek szóló animációk, bemutatkozik TASI, a kis gróf, akiről érdekes meséket tudhatunk meg, kézművesek, tánc, játék, szórakozás, tűz-zsonglőr bemutató, a tornai Borút borai, Anicska néni dzsemjei, a Karszt illatos virágainak nedűje méz formában, a Bokréta kórus finom töltött káposztája, kemencés kenyerek és kalácsok.

Dátum: 2012-11-10