Képzőművészeti szerdák a Galériában: A díszes szecesszió

Képzőművészeti szerdák a Galériában: A díszes szecesszió


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában az előző évekhez hasonlóan idén nyáron is szerveznek szünidei képzőművészeti foglalkozásokat a gyermekek részére. A múzeum munkatársai a nyári szünet második hetétől kezdve minden júliusi szerdán 13.00 és 16.00 óra között várják az alkotni vágyó csemetéket a Galériába (Bányászok tere 25.). Az idei foglalkozások témája a szecesszió, mely a 19. és a 20. század fordulóján meghatározta a divatot és az életstílust.

A legközelebbi  alkalommal, 2014. július 16-án a szecessziós grafikával ismerkednek meg a résztvevők, linómetszeteket fognak készíteni Tichy Kálmán és Tichy Gyula műveinek stílusában.

grafika

Július folyamán a gyerekek a szecessziós grafikán kívül Tiffany ékszereket és szecessziós mintázatú kerámiát is készítenek majd. Az alkotóműhely-sorozat augusztus 27-én egy szecessziós zenei koncerttel és költészeti előadással egybekötött kiállítással zárul a krasznahorkaváraljai Andrássy Képtárban.

szecesszio

-prékop-i, rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!Hagyj üzenetet