Képzőművészeti szerdák a Galériában: Szecessziós plakát

Képzőművészeti szerdák a Galériában: Szecessziós plakát


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában az előző évekhez hasonlóan idén nyáron is szerveznek szünidei képzőművészeti foglalkozásokat a gyermekek részére. A múzeum munkatársai a nyári szünet második hetétől kezdve minden júliusi szerdán 13.00 és 16.00 óra között várják az alkotni vágyó csemetéket a Galériába (Bányászok tere 25.). Az idei foglalkozások témája a szecesszió, mely a 19. és a 20. század fordulóján meghatározta a divatot és az életstílust.

Az első alkalommal, 2014. július 9-én a gyerekek saját, szecessziós stílusú, Alfons Mucha vagy Henri de Toulouse-Lautrec művészete által inspirált plakátot fognak készíteni. A résztvevők megismerkednek a tipikus szecessziós plakát stílusjegyeivel, melyen egyszerű szöveggel kiegészített nagy, színes felületek uralkodnak.

szecesszio plakat

Július folyamán a gyerekek a szecessziós plakáton kívül alkotnak majd grafikát a Tichy fivérek nyomdokain,  Tiffany ékszereket és szecessziós mintázatú kerámiát is. Az alkotóműhely-sorozat augusztus 27-én egy szecessziós zenei koncerttel és költészeti előadással egybekötött kiállítással zárul a krasznahorkaváraljai Andrássy Képtárban.

szecesszio

A képzőművészeti szerdák eseményei szlovák nyelven a Facebook-on is követhetők.

-prékop-i, rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!Hagyj üzenetet