Könyvkuckó: Alföldi színháza – ELMARAD!

Könyvkuckó: Alföldi színháza – ELMARAD!


Esemény részletek


A mai könyvbemutató betegség miatt sajnos elmarad!

A következő Könyvkuckó témája Csáki Judit: Alföldi színháza című könyve. A könyvbemutatón, 2013. november 6-án, szerdán 16.00 órától Ambrus Ferenc, a rendezvény házigazdája beszélget a kötet szerzőjével a rozsnyói 100P kávézóban (Kósa-Schopper utca 6.). A rendezvényen a rozsnyói magyar gimnazisták GIKSZER diákszínpada Az ellopott kakas címmel részleteket mutat be Hans Sachs komédiáiból.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

“Nemzeti Színház, 2008-2013. Sokunk színházi és színháztörténeti ismerete nem tud fölidézni még egy ennyire sikeres és tartalmas öt esztendőt a Nemzeti Színház történetéből.
Csupa remek előadás? Egy frászt. Ilyen meg olyan. Csupa rendkívüli színész? Egy frászt. Ilyen meg olyan.
Új közönség? Igen. Nemzetközi terep? Igen.
Milyen igazgató Alföldi? Hogyan változott az extravagáns celeb megfontolt, érett vezetővé?
Botrányok? Dögivel. Parlamenti szereplés? Szinte repertoárdarab.
Csúcsok? Szép számmal. Bukás? Akad.
Bánk bán, Csongor és Tünde, Az ember tragédiája. Moliere, Shakespeare, Schiller. Heiner Müller, Klaus Mann, Martin Sperr, John Osborne.
És mit mondanak mások? Írók, rendezők, színészek, bentről és kintről. Megszólalnak van véleményük.
Nevek. Udvaros, Závada, Serban, Rába, Sinkó, Törőcsik, Ascher, Térey, Mohácsi, Esterházy, Znamenák, Parti Nagy, Nádasdy, Gergye, Radnay és sokan mások.
Csáki Judit írja, Alföldi Róbert kommentálja.
Alföldi színháza – öt nemzeti év.” (libri.hu)

-rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írásos anyagok, adatbázisok, információk, képek, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehetséges (kivéve ha egy konkrét dokumentumban egyéb külső szerző vagy forrás van feltüntetve)!Hagyj üzenetet