Könyvkuckó – Horváth Péter: Kedves Isten

Könyvkuckó – Horváth Péter: Kedves Isten


Esemény részletek


A legújabb Könyvkuckóban, 2014. november 19-én, szerdán 16.30 órától Horváth Péter József Attila-díjas író, rendező, forgatókönyvíró Kedves Isten című regényét mutatják be  a rozsnyói 100P bárban (Kósa-Schopper utca 6.). A szerzővel az est házigazdája, Ambrus Ferenc beszélget.

A regényről:

“1960, Magyarország. Egy tízéves fiú az öccsével váratlanul – és számára érthetetlen okból – intézetbe kerül. (Apja börtönben ül a forradalomban való részvétele miatt, anyja elvesztette az állását, ideiglenes munkája mellett nem tudja ellátni a fiait.)
A gyerek a brutális erőszak-szabályok szerint élő közösségbe kerülve megpróbálja feldolgozni a történteket és mindazt, ami vele az intézetben megesik. Kitűnő tanuló – ez több mint szálka a gyerektársak szemében.
Egyetlen barátra lel, aki a maga kezdetleges, gyermeki módján istenhitre tanítja. Hősünk ettől kezdve rendszeresen levelez a megismert, mégis ismeretlen Úrral – bár nem igazán hisz abban, hogy Isten megszabadítja félelmeitől és szenvedéseitől. Másik szál a forradalom szegedi eseményeinek peranyagokból összeállított története, amelynek egyik meghatározó szereplője az intézetbe került fiú édesapja. Isten mindent lát, de nincs hozzáfűznivalója.” (moly.hu)

 

horv p [box]

Horváth Péter többek között olyan ismert színpadi darabok (társ)szerzője, mint a Padlás, a Csaó, Bambínó (mely a kassai Thália Színház repertoárjában is szerepel) vagy az 56 csepp vér musical, forgatókönyvírója a Koltai Róbert rendezte Világszám című vígjátéknak, valamint rendezője a Szerelem első vérig című regényéből készült filmnek. [/box]

-pr-i, rozsnyovidek.sk, fotó: aziro.hu

Köszönjük, ha programajánlóinkat, híreinket egy kattintással megosztja közösségi oldalán!

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen saját tartalom egészének vagy részletének (írás, kép, hang, videó stb. – kivéve a programok publikus sajtóanyagai, plakátjai, videói) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!

 Hagyj üzenetet