Meseország – bábkiállítás a könyvtárban

Meseország – bábkiállítás a könyvtárban


Esemény részletek


A rozsnyói Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtár, Kassa megye kulturális intézménye november 30-tól december 11-ig Vítězslava Klimtová, cseh illusztrátor és képzőművész bábjainak „Rozprávková krajina“ (Meseország) című vándorkiállítására várja az érdeklődőket.

Vítězslava Klimtová cseh írónő, grafikus, illusztrátor, a kísértetekkel, manókkal, tündérekkel, vízitündérekkel teli meseország ismert felfedezője, melyeket egy kis fantáziával mindenki megtalál a saját környezetében. Főleg a kisgyermekek alkotják meg képzeletükben a maguk mesevilágát. „Klimtová asszonyról megtudtuk, hogy több mint hétszáz bábot alkotott, néhány centiméterestől az életnagyságú méretűig. Ezek közül nagyon sok látható a Meseország című kiállításon, továbbiak különböző állandó kiállításokon, melyek keresztül-kasul vándorolnak könyvtárak és különféle intézmények között egész Csehországban és Szlovákiában” mondta a könyvtár munkatársa és hozzátette, a kiállítás iránt nagy az érdeklődés, ezért az egyes helyszíneken mindig csak nagyon rövid ideig látható.

mesev

A vándor bábkiállításra nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is várják, 2015. december 11-ig a rozsnyói Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtár (Hársfa u. 3.) kölcsönzési ideje alatt tekinthetik meg az érdeklődők. A belépés díjtalan.

Nyitvatartási idő :

Hétfő 7:30 – 18:00
Kedd 7:30 – 18:00
Szerda 7:30 – 18:30
Csütörtök zárva
Péntek 7:30 – 18:30
Szombat 7:30 – 12:30

– forrás: roznava.skHagyj üzenetet