Mika Myllyaho: Káosz

Mika Myllyaho: Káosz


Esemény részletek


A kassai Thália Színház 2017 decemberében mutatta be legújabb darabját, a “Káosz” című tragikomédiát. Az előadást legközelebb 2018. január 9-én 19.00 órától láthatja a közönség (Madách bérlet).

Mika Myllyaho

Káosz

Rendező: Czajlik József

Három hétköznapi nő nem mindennapi csapdákkal teli élete. Sofia, Emmi, Júlia. Finn nők az idegösszeomlás szélén. Három habitus, három válasz az élet kihívásaira, három zsákutca. A gátlásos tanítónő, a gyakorlatias újságírónő, és a saját érzelmeit is nehezen kordában tartó pszichoterapeuta. Mindegyiküknek valahol elakadt az élete. Szeretetre vágynak, sikerre, boldog, gondtalan életre, s valahogy minden félresikerül. Vajon tudnak-e segíteni egymáson azok a barátnők, akik a maguk bajaira sem igazán találnak megoldást?
Összevonás fenyegeti azt az iskolát, ahol Sofia tanít, a nő a feszültséget váratlan dühkitörésekkel vezeti le. Saját paciensével kezd szerelmi viszonyba Júlia, aki egyre kevésbé látja tisztán azt a helyzetet, amely egyszerre édes és etikátlan. Emmi munkamániája miatt egyre kétségesebb, hogy képes-e jó feleség és jó anya lenni, képes-e megakadályozni, hogy problémáira rámenjen a családja. Ami eddig biztos volt, az menthetetlenül szétesik.
A darab érdekessége, hogy a három főszereplő saját figuráján túl, még számtalan más szereplőt kell, hogy megjelenítsen, a nőkön kívül több férfialakot is. A kiélezett helyzetek ez által is mindig megőrzik ironikusságukat, nem veszítenek játékosságukból, minden gyötrelem, kínlódás, fájdalom idézőjeles lesz, semmi sem halál komoly.

Szereplők

Sofia, általános iskolai tanár Szabadi Emőke
Julia, terapeuta, Emmi testvére Rab Henrietta
Emmi, újságíró, Júlia testvére, egy kislány anyja Varga Lívia

 

 

A Thália Színház 2017/2018-as évadterve

  • rozsnyovidek, forrás, fotó: www.thaliaszinhaz.sk


Hagyj üzenetet