Milan Špak kiállítása – Rovás Őszi Fesztivál

Milan Špak kiállítása – Rovás Őszi Fesztivál


Esemény részletek


November 4., péntek 16.30
Consonatia Et Claritas – Milan Špak kiállítása

A művész többféle képzőművészeti iskola elvégzése után a Kassai Iparművészeti Középiskolában helyezkedett el. A festői szépségű Ájfalucskában lakik egy hagyományos faházban. Amerikát, Indiát, Nepált, Angliát, Ìrországot és a világ más részeit bejáró útjai után most legszívesebben a természetbe feledkezik bele. „Nem érthetjük meg, hová tartunk, ha nem értjük, honnan jöttünk és min megyünk keresztül. Kereső vagyok és utazó… az ima, a hála, a lemondás, a felső transzcendencia felé fordulás vezet az életben a csodákhoz. A létezés értelmét kutató, kérdések nélküli művek alkotása számomra csak játék volna, noha ennek is van helye az ember életében, de itt az ideje, hogy teljes felelősséget vállaljunk az úton, ahol minden lépés a megértés vagy feledés felé vezet. Elfeledni azt, hogy a fizikai nem választható el komolyabb következmények nélkül a metafizikaitól. Az ember, akinek életében nem játszik szerepet a csend, az elmélkedés, a világ banalitásai között vergődik, az adrenalinsportok, a szórakozás, a divat világában, amelyekben megpróbál kitérni az önmagával való szembesítés elől.”

ROVÁS ŐSZI FESZTIVÁL, 2011. október 16. – november 19., KASSA

A Rovás Őszi Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.
A fesztivállal a Társaság Kassa kulturális és képzőművészeti életének kedvezőbb megítéléséhez szeretne hozzájárulni. Az Őszi Fesztivál programjai között érdekes színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések találhatók. A programokkal a szervezők a Rovás Galéria és a Művészklub megnyitására fókuszálnak, amely a Rovás Akadémia épületében található, a Kmeťova utca 34. alatt.

A rendezvény a Rovás Polgári Társulás és a Kassai Thália Színház együttműködésében valósul meg. A fesztivál védnöke Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja.

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2011-11-04
Helyszín: Rovás ArtCafé, Kmeťova 34.


Hagyj üzenetet