Milyenek a magyarok? – a Thália Színház zenés darabja Rozsnyón

Milyenek a magyarok? – a Thália Színház zenés darabja Rozsnyón


Esemény részletek


A Lackfi János műveiből készült, Milyenek a magyarok? című zenés darabbal vendégszerepel a kassai Thália Színház Rozsnyón, 2018. november 16-án, pénteken. A 19 órától kezdődő előadás helyszíne a Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC), jegyár 7 €, a rozsnyói Csemadok-irodában kapható (hétfő, kedd, péntek 9.00-15.00 óra között).

Lackfi János

Milyenek a magyarok?

zenés útikalauz kül- és belföldieknek
Rendező: Czajlik József

Milyenek is a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Ez az útikönyv elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába, kiderül belőle, hol húzódik a belga-magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha valaki az előadás láttán nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.

Az előadás Lackfi János két nagysikerű kötetéből: a Milyenek a magyarok és a Milyenek még a magyarok című karcolatgyűjteményekből készült. A könnyed, játékos, groteszk humorú magyar jeleneteket szigorúan magyaros dallamok keretezik. A magyar slágereket Lackfi János témához kapcsolódó dalszöveg-átirataiban hallhatja a magyar és nem magyar közönség.

Szereplők

 Dégner Lilla
 Latócky Katalin
 Rab Henrietta
 Varga Lívia
 Varga Szilvia
 Nagy Kornélia
 Illés Oszkár
 Nádasdi Péter
 Ollé Erik
 Szpisák Gyula m.v.
 Szabó Zoltán m.v.

 

  • rozsnyovidek/www.thaliaszinhaz.sk


Hagyj üzenetet