Múltidéző, emlékező film a régi kassai uszoda 66 szezonjáról – Rovás Őszi Fesztivál

Múltidéző, emlékező film a régi kassai uszoda 66 szezonjáról – Rovás Őszi Fesztivál


Esemény részletek


Október 28., péntek 17.30

66 szezon (film)
„A kisváros, az ország, Közép-Európa huszadik századi történelme idéződik meg Kassa strandfürdőjében, emlékezésekkel, régi filmfelvételekkel, eljátszatott és spontán jelenetekkel, miközben azt is látjuk, miként alakul-formálódik az évek során ez a különös filozófiai dokufilm, amelynek készítői még hisznek benne, hogy komoly műalkotás létrejöttéhez nem feltétlenül szakajtó pénz szükségeltetik, hanem mindenekelőtt ötlet, gondolat és játékos, szabad tehetség.“ /Báron György, Élet és Irodalom, 2004. 6. 25./ A 66 szezon stilizált dokumentumfilm, amely a kassai régi uszoda 66 szezonjáról mesél. A rendező nagypapája emlékét szeretné felidézni ezekkel az uszodai történetekkel, emberi kapcsolatokkal, találkozásokkal. A filmben szereplő kassaiakon keresztül ismerjük meg a város hol vidám, hol tragikus hangvételű 20. századi történetét.

Színes, szlovák-cseh dokumentumfilm, 86 perc, 2003.
Rendező: Peter Kerekes
Szereplők: Bandor Éva, Pošová Kateřina
A mű elnyerte a 2004-es Mediawave fődíját. A film után Ötvös Anna beszélget néhány szereplővel.

ROVÁS ŐSZI FESZTIVÁL, 2011. október 16. – november 19., KASSA

A Rovás Őszi Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.
A fesztivállal a Társaság Kassa kulturális és képzőművészeti életének kedvezőbb megítéléséhez szeretne hozzájárulni. Az Őszi Fesztivál programjai között érdekes színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések találhatók. A programokkal a szervezők a Rovás Galéria és a Művészklub megnyitására fókuszálnak, amely a Rovás Akadémia épületében található, a Kmeťova utca 34. alatt.

A rendezvény a Rovás Polgári Társulás és a Kassai Thália Színház együttműködésében valósul meg. A fesztivál védnöke Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja.

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2011-10-28
Helyszín: Pasztorációs Központ, Vrátna utca


Hagyj üzenetet