Múzeumok Éjszakája a betléri kastélyban: kézműves foglalkozás, előadás, kosztümös és elemlámpás tárlatnézés

Múzeumok Éjszakája a betléri kastélyban: kézműves foglalkozás, előadás, kosztümös és elemlámpás tárlatnézés

Európa-szerte május 21-én, szombaton tartják a Múzeumok és Galériák Éjszakája rendezvények 12. évfolyamát. Ebből az alkalomból a Betléri Múzeum munkatársai is gazdag kísérőprogramokkal készültek.

A legkisebbek már a délelőtti óráktól kezdve (11.00 és 15.00 óra között) elfoglalhatják magukat a kézműves alkotóműhelyben, ahol tapasztalt képzőművész vezetésével saját barokk ihletésű csészét készíthetnek papírból tinta segítségével. A belépődíj 1 €.

15.00 órától kerül sor a vadásztrófeák felújított tárlatának bemutatására a kastély lépcsőházában (a belépő 2 €). A történelemkedvelő látogatók 17.00 órakor Pavol Dvořák ismert történésszel találkozhatnak, a beszélgetés a kastély ősgalériájában zajlik majd, a belépő 2 €.

múz éjsz betlér

Az esti kosztümös tárlatvezetés 18.00 órakor indul, melynek során kivételesen – az egyébként nem látogatható – történelmi könyvtárba is bejuthatnak az érdeklődők. A rendhagyó útvonalon vezetett elemlámpás felfedező kastélylátogatás 19.30-tól várja a kalandozni vágyókat. Mindkét tárlatlátogatás éjfélig tart, a belépő 6 €, kedvezményesen 4 €.

Este 22.00 órától a rozsnyói MIXTAPE együttes ad koncertet a kastély előtt (a belépés díjtalan), majd 23.00 órától kezdődik a hagyományos tűzijáték.

  • pr-i, rozsnyovidek.sk

Még több programajánló: a RENDEZVÉNYEK rovatban, illetve a naptár egyes napjaira kattintva.

Köszönjük, ha híreinket, programajánlóinkat megosztja barátaival, ismerőseivel is!Hagyj üzenetet