Múzeumok és Galériák Éjszakája a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

Múzeumok és Galériák Éjszakája a Rozsnyói Bányászati Múzeumban


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum új időpontban, május 18-án, hétfőn tartja az idei Múzeumok és Galériák Éjszakája programot, mely a kiállítások titkaiba enged bepillantást. A Šafárik utcai épületben (a postával szemben) 9 órakor kezdődik a rendezvény a történelmi tárlat megtekintésével, mely egészen este 19.30-ig látogatható. 9.30-tól 18.00 óráig a kiállítási tárgyakat, készítésüket és használatukat mutatják be keramikus, kosárfonó, kovács, fémöntő mesterek és egy bajvívó csoport segítségével.

Az érdeklődőket a bányászok életéről szóló szlovák és magyar nyelvű előadás is várja, melyet a Bányászati Múzeum gyűjteményéből származó korabeli fényképek és gyakorlati bemutatók színesítenek.

Az esti látogatókat a 18.00 órakor fellépő Betliarske Vidly country együttes szórakoztatja, majd 19.30-tól 22.00 óráig zajlanak a lámpások és elemlámpák fényénél vezetett éjszakai tárlatlátogatások.

muz ejsz bm

A múzeum főtéri Galériája is várja a közönséget, ahol ezen a napon 9.00 és 18.00 óra között a látogatók megnézhetik az aktuális kiállításokat: válogatást Ján Kuchta életművéből, a gobelin kézimunkákat, Klimo Mitura jubileumi kiállítását és a Rozsnyói Meterciát.

A belépő 1 € vagy kulturális utalvány, gyerekeknek 6 éves korig 0,50 €.

 

-rozsnyovidek.skHagyj üzenetet