Óévbúcsúztató gála a Baradla-barlangban

Óévbúcsúztató gála a Baradla-barlangban


Esemény részletek


Az aggteleki Baradla-barlang Hangversenytermében idén is megrendezésre kerül a hagyományos óévbúcsúztató koncert. Minden zenekedvelőt szeretettel várnak 2013. december 30-án a 16.00 órától kezdődő operettgálára.

A Kék-Duna Koncert Szalonzenekar Berki Sándor hegedűművész vezetésével az operett történelem közel 100 esztendőn keresztül virágzó korát vonultatja fel, amelyben megszólalnak e világhírű műfaj legnagyobb magyar operett szerzői, legismertebb melódiái.

Az igazi világsikert befutott Lehár Ferenc operettjei (A víg özvegy, Giuditta, Cigányszerelem) – akit a klasszikus bécsi operett stílusának legnagyobb megújítójaként emlegetnek. Az operett gálákból kihagyhatatlan világklasszikus Kálmán Imre dallamai (Hajmási Péter, Hajmási Pál, Húzzad csak kivilágos virradatig, Ringóvállú csengeri violám, Szép város Kolozsvár, stb.) aki műveivel az egész világon örökre bevéste magát az operett történelemkönyvébe. Huszka Jenő örökérvényű melódiái (Délibábos Hortobágyon, A bugaci határon),  aki a legjobban tudta ötvözni a verbunkost, a magyar táncritmust, a palotást, a csárdást, a népies műfajt és a bécsi klasszikus operett formáit. Valamint Szirmai Albert Mágnás Miskája (Cintányéros cudar világ)  is megszólalnak e látványos előadásban.

Természetesen a virtuóz hangszeres szólók megkoronázzák a gálakoncert hangulatát.

 Időpont:
2013. 12. 30. 16.00

Helyszín:
Aggtelek, Baradla-barlang Hangversenyterem
Fellépők:
Kék Duna Szalonzenekar,
Pánty Anna – szoprán,
Rózsavölgyi Hajnalka – szubrett,
Gerdesics Ferenc – tenor,
Kecskeméti Róbert – táncos komikus,
Máté Móricz táncegyüttes
Előfoglalás lehetséges!
A jegyár egységesen 2500 Ft. 

Bővebb információkért érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken:
Tourinform-Aggtelek
Tel.: 48 / 503 000
E-mail: aggtelek@tourinform.hu

-rozsnyovidek.sk

forrás, fotó: ANPIHagyj üzenetet