Operafesztivál – a 2011-es GÖMÖR-TORNAI NYÁR hivatalos nyitórendezvénye

Operafesztivál – a 2011-es GÖMÖR-TORNAI NYÁR hivatalos nyitórendezvénye


Esemény részletek


Negyedik éve kerül megrendezésre az égerszögi református templomban „Operafesztivál” címen ez az igényes zenei esemény. Főszereplője, mentora minden alkalommal Szegedi Csaba, az Operaház tagja, aki évről évre más-más vendégekkel lepi meg közönségét.

Szegedi Csaba perkupai születésű, aki ebből a kicsi faluból indult el, hogy egyre több nagyváros operarajongó közönségét kápráztassa el hangjával, de közben nem feledkezett meg szülőfalujáról sem, hiszen minden évben visszatér erre a vidékre, hogy a helyi közönség előtt szerepeljen egy-egy alkalommal.

Ezúttal ismételten híres operaslágerek csendülnek fel a Magyar Állami Operaház tagjainak előadásában, olyan zeneszerzőktől, mint Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Verdi, Puccini, Donizetti, Bizet.

Házigazda Szegedi Csaba (bariton), közreműködnek Várhelyi Éva (mezzoszoprán) és Boncsér Gergely (tenor). Zongorán kísér Szekeres László zeneszerző, zongoraművész.

Az Operafesztivál lesz az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Gömör-Tornai Nyár hivatalos nyitórendezvénye, melyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

bővebben a Gömör-Tornai Nyár programjáról:

Dátum: 2011-06-25
Helyszín: Égerszög, Magyarország – református templom
Rendező: “Égerág” Alapítvány, Égerszögi Református Egyházközség


Hagyj üzenetet