Páros szombatokon Gömöri Kispiac – könyvbörzével gazdagítva

Páros szombatokon Gömöri Kispiac – könyvbörzével gazdagítva


Esemény részletek


Az Otvor dvor (“Nyisd meg az udvarod”) polgári társulás immár hagyományt teremtett ezen a nyáron – a Šafárik utcai Kispiacon minden második szombaton 8.00 és 13.00 óra között várja a vásárlókat az általuk szervezett Gömöri Kispiac.
DSCF3052
Helyi termelők és kézművesek minőségi, friss, házilag termelt, feldolgozott termékeiket és egyedi kézműves portékáikat árulják a piacon: lekvárt, sajtot, mézet, szörpöt, bort, szárított gyümölcsöt és gombát, olajat, kerámiát, ékszereket, fonott kosarakat, kézzel szőtt pokrócot és sok egyebet.
DSCF3055
A kezdeményezés kiötlői igyekeznek folyamatosan bővíteni és színesíteni a piac kínálatát, így a következő piacnaptól, július 13-tól kezdve már könyvbörze is várja az érdeklődőket. Kölcsönözni, vásárolni, cserélni vagy ajándékozni lehet a könyveket az alábbi lehetőségek szerint:
1. A könyveket ki lehet kölcsönözni minden piacnapon (az utolsó Gömöri Kispiacot október 5-én szervezik) 2 €/db áron, amikor az olvasó visszahozza a könyvet, visszakapja a kölcsönzési díjat.
2. Ha szeretné valamelyiket megvenni, megteheti 4 €-s egységáron (az ár az angol nyelvű könyvekre vonatkozik)
3. Amennyiben szeretné támogatni ezt a kezdeményezést, ajándékozzon könyvet a szervezőknek, akik ezeket kikölcsönzik vagy eladják 2 €-s áron. A befolyt összeget a további rendezvények megszervezésére, illetve propagációjára szeretnék fordítani. Az adományok felhasználásáról internetes oldalukon tájékoztatják majd a nyilvánosságot.
A könyvek kínálata az Otvor dvor társulás weboldalán tekinthető meg.

DSCF3069

Aki ezen a piacon vásárol, helyi, friss, megbízható minőségű ételt tesz a családi asztalra és egyúttal támogatja régiónk őstermelőit, gazdáit. Mindezek mellett kézműves használati- és dísztárgyak között is válogathat, legújabban pedig könyveket is beszerezhet. A piac azonban nemcsak a vásárlás helye, hanem remek találkozóhely is – kellemes zenei aláfestéssel kínált finom kávé és házi készítésű kalács elfogyasztása mellett elcseveghetünk barátainkkal, ismerőseinkkel.

DSCF3083

Kapcsolódó írásunkat és képgalériánkat itt találja: Helyi ízek a Gömöri Kispiacon

rozsnyovidek.sk

 Hagyj üzenetet