Rovás Festészeti Iskola – workshop az Őszi Fesztivál programjában

Rovás Festészeti Iskola – workshop az Őszi Fesztivál programjában


Esemény részletek


ROVÁS ŐSZI FESZTIVÁL, 2011. október 16. – november 19., KASSA

A Rovás Őszi Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.
A fesztivállal a Társaság Kassa kulturális és képzőművészeti életének kedvezőbb megítéléséhez szeretne hozzájárulni. Az Őszi Fesztivál programjai között érdekes színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések találhatók. A programokkal a szervezők a Rovás Galéria és a Művészklub megnyitására fókuszálnak, amely a Rovás Akadémia épületében található, a Kmeťova utca 34. alatt.

Október 20. csütörtök
Rovás Festészeti Iskola (workshop). Halász-Hradil Elemér és Csordák Lajos festészeti esti iskolájának szabad folytatása kíván lenni ez a tehetséggondozó elképzelés. Az érdeklődő tehetséges fiatalok és önerőből törekvő, elhivatott amatőrök számára nyújt kiemelt és intenzív festészeti képzést. A legfontosabb festészeti technikák fortélyait, sajátosságait, mesterségbeli fogásait sajátíthatják el az érdeklődők 48 és 56 órás kurzusok formájában. Az olajfestés technikáját, a tempera, a gvas, az akvarell és a pasztell sajátosságait. A festészeti technikákon kívül a rajzkészség fejlesztése, a portré- és figurális rajz törvényszerűségeinek elsajátítása is cél. A kurzusok abszolvensei festészeti szimpóziumokon és workshopokon konfrontálhatják művészi világképüket. Oktatók: Milan Špak, Tóth József, Szabó Ottó.

A rendezvény a Rovás Polgári Társulás és a Kassai Thália Színház együttműködésében valósul meg. A fesztivál védnöke Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja.

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2011-10-20
Helyszín: Rovás Akadémia, Kmeťova 34.


Hagyj üzenetet