Rovás Szobrászati Szabadiskola – workshop az Őszi Fesztivál programjábabn

Rovás Szobrászati Szabadiskola – workshop az Őszi Fesztivál programjábabn


Esemény részletek


Október 27., csütörtök 15.00

Rovás Szobrászati Szabadiskola (workshop)
Hasonlóan a festészeti szabadiskola szellemiségéhez, a szobrászati képzés és tehetséggondozás a híres kassai szobrász, Löffler Béla szellemiségét viszi tovább, akinek műhelyében szobrászgenerációk neveledtek. Halála után műhelyében az iparművészeti középiskola szobrász szaka működött, végül a Rovás szobrászai által éled újjá a tradíció. Tehetséges fiatalok és olyan amatőrök felkarolása a cél, akik számára a szobrászat hivatást jelent. 48 és 56 órás kurzusokon sajátíthatják el az érdeklődők a mintázás, a formázás, a faragás és az öntés mesterségbeli fortélyait. A kurzusokat abszolvált érdeklődők szobrászati szimpóziumokon konfrontálhatják művészi elképzeléseiket.
Oktatók: Jozef Suchoža és Jozef Kužidlo

ROVÁS ŐSZI FESZTIVÁL, 2011. október 16. – november 19., KASSA

A Rovás Őszi Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.
A fesztivállal a Társaság Kassa kulturális és képzőművészeti életének kedvezőbb megítéléséhez szeretne hozzájárulni. Az Őszi Fesztivál programjai között érdekes színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések találhatók. A programokkal a szervezők a Rovás Galéria és a Művészklub megnyitására fókuszálnak, amely a Rovás Akadémia épületében található, a Kmeťova utca 34. alatt.

A rendezvény a Rovás Polgári Társulás és a Kassai Thália Színház együttműködésében valósul meg. A fesztivál védnöke Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja.

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2011-10-27
Helyszín: Rovás Akadémia, Kmeťova 34.


Hagyj üzenetet