Rozsnyói céhek – könyvbemutató és a legszebb tavalyi könyvek kiállítása

Rozsnyói céhek – könyvbemutató és a legszebb tavalyi könyvek kiállítása


Esemény részletek


A rozsnyói Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtár és a Rozsnyói Bányászati Múzeum közös szervezésében kerül sor 2014. május 28-án 16.30 órai kezdettel Sylvia Holečková Rožňavské cechy (Rozsnyói céhek) című könyvének bemutatójára a könyvtárban (Hársfa/Lipová utca 3.). A könyvbemutatót és dedikálást követően megnyitják a Legszebb 2013-as könyv és propagációs anyag Szlovákiáról című kiállítást. A rendezvényre a belépés díjtalan.

A Rozsnyói céhek című publikáció ismeretterjesztő stílusban íródott, hogy tartalma a szélesebb nyilvánossághoz is eljuthasson. Szerzője Sylvia Holečková, a Rozsnyói Bányászati Múzeum történésze. A könyvet benevezték a Szlovák Újságíró Szindikátus Fotópublicisztikai Klubja által szervezett, a Legszebb 2013-as könyv és propagációs anyag Szlovákiáról című versenybe. Az április 1-én tartott besztercebányai ünnepélyes eredményhirdetésen a könyvet a zsűri a monográfiák kategóriában 1. helyezéssel jutalmazta. A publikáció célja, hogy könyv formájában is bemutassa a 300-500 éves rozsnyói céhes anyagok gazdag gyűjteményét, melyet sikerült megmenteni és amely jelenleg a Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményébe tartozik. Az egykori rozsnyói céhek történetét bemutató, azonos című, 2010-ben útjára indított vándorkiállításról, mely jelenleg Rimaszombatban látható, portálunk is hírt adott.

-pr-i, rozsnyovidek.sk

ceh

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!

 

 

 Hagyj üzenetet