Szabó Ottó kiállítása – Rovás Őszi Fesztivál

Szabó Ottó kiállítása – Rovás Őszi Fesztivál


Esemény részletek


November 16., szerda 18.30

Énekek éneke. Szabó Ottó kiállítása
Bibliai inspirációjú képek, elmélkedések eredményei, összefüggések keresése. A változókról és a megváltoztathatatlanról. Festmények, színes felületek, vonalak, jelek. Szabó Ottó a Pozsonyi Képzőművészeti Akadémián 1988 és 1994 között tanult Jozef Lebiš, Igor Rumanský, Vojtech Kolenčík és Róbert Janovič növendékeként. Szabad művészettel, szobrászattal és könyvillusztrációk készítésével foglalkozik. Reklámgrafikát tanít a Kassai Iparművészeti Középiskolában. Alapító tagja és elnöke a Rovás Polgári Társulásnak. Munkái az utóbbi időben főleg szakrális jellegűek. Több képet festett szlovák és magyar templomokba, de oltárkereszteket, gyertyatartókat és szobrokat is alkotott. Web: www.ottoszabo.eu

ROVÁS ŐSZI FESZTIVÁL, 2011. október 16. – november 19., KASSA

A Rovás Őszi Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.
A fesztivállal a Társaság Kassa kulturális és képzőművészeti életének kedvezőbb megítéléséhez szeretne hozzájárulni. Az Őszi Fesztivál programjai között érdekes színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések találhatók. A programokkal a szervezők a Rovás Galéria és a Művészklub megnyitására fókuszálnak, amely a Rovás Akadémia épületében található, a Kmeťova utca 34. alatt.

A rendezvény a Rovás Polgári Társulás és a Kassai Thália Színház együttműködésében valósul meg. A fesztivál védnöke Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja.

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2011-11-16
Helyszín: Löffler Múzeum, Erzsébet utca 20.


Hagyj üzenetet