Századfordulós időutazás – piknik a betléri kastélynál az 1890-es évek stílusában

Századfordulós időutazás – piknik a betléri kastélynál az 1890-es évek stílusában


Esemény részletek


A betléri múzeum munkatársai ismét rendhagyó piknikre hívják a látogatókat, ezúttal a 19. és 20. század fordulójának világába repítve vissza a megjelenteket. A rendezvény július 15-én, szombaton 14.00 órakor kezdődik az impozáns Andrássy-kastély előtti réten. Tehát elő a korhű kosztümökkel, piknikkosárral és jókedvvel, indulhat az időutazás! Figyelem, a jelmezben érkezők ingyenesen járhatják végig a kastély kiállításait.

A betléri múzeum az egykori arisztokrata szokások nyomán három évvel ezelőtt újította fel a kastély melletti parkban a piknik hagyományát. Idén is várnak minden érdeklődőt, aki feledhetetlen pillanatokat szeretne átélni az angol gyepen, ahol valamikor az európai nemesség krémje piknikezett.

A kastély előtti réten cigányzene szól majd a Classic Gipsy Music együttes előadásában, a gyerekek szórakoztatásáról a Theátrum Színház gondoskodik, és a legkisebbek számára izgalmas jelmezeket készítenek elő a fényképezéshez. A látogatók a kastély előtt lefotóztathatják magukat az 1890 című filmsorozat főszereplőjének, Márton Jánosnak a történelmi automobiljával és a korabeli jelmezekbe öltözött arisztokrata társaság tagjaival is. A rendezvényen nemesi piknik csemegéket és különféle regionális ételeket szolgálnak majd fel.

Az előző évekhez hasonlóan most is szívesen látják az eseményen a történelmi kosztümökbe öltözött résztvevőket. Azok a látogatók, akik az 1890-es divat szerint öltözve érkeznek, ingyenesen tekinthetik meg a kastély tárlatait és az „1890 sorozat vs. történelem” című időszaki kiállítást.

A klasszikus kastélylátogatások mellett lesznek a sorozathoz kapcsolódó vezetések is Márton nyomozó nyomában. Ezeket a rendhagyó, egyébként nem látogatható útvonalakat bejárva a résztvevők érdekes kulisszatitkokat tudhatnak meg az 1890 sorozatról. Ezek a különleges, sorozathoz kötődő vezetések 16.00 órától kezdődnek és az esti órákig indulnak újabb csoportok. A múzeum munkatársai felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy esős idő esetén a kastély melletti rétre tervezett programok elmaradnak.

  • pr-i, rozsnyovidek/SzNM BM


Hagyj üzenetet