“Szénporos élet” – könyvbemutató

“Szénporos élet” – könyvbemutató


Esemény részletek


Magyar Zsolt “Szénporos élet” című könyvét mutatják be 2016. december 15-én, csütörtökön 16.00 órától a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri Galériájában (Bányászok tere 25). A szerzővel Ambrus Ferenc beszélget.

szenporos

Molnár Márton fiatalemberként, egyfajta családi életutat követve kerül a bányába. Édesapja halála olyan teherként nehezedik vállára, amelyet csak azt ital és a tivornyázás enyhíthet. Szerencséjére azonban édesapja volt kollégája párfogásába veszi, felismerve Molnárban az értékes embert a megtévesztő viselkedés mögött. A fiatal bányász útja a szamárlétra fokain felfelé vezet, már nem sok ideje van hátra nyugdíjig, amikor is közlik vele: a bányát bezárják. Molnár Márton kemény munka árán gondosan felépített élete megsemmisülni látszik, és nem is csak képletesen…

A szerző 1965-ben született Budapesten. Tizennégy éves korában a kényszer ültette a komlói vájáriskola padjaiba, hogy húsz év bányászkodást követően ugyanez az erő ragadja ki a föld mélyéből. Saját bőrén tapasztalta a bányabezárások gyötrő hatásait, majd huzamosabb ideig nem lelte helyét a világban. E kritikus időszakban a földalatti évek emlékéből merített erőt, s hogy figyelmét elterelje felmerülő nehézségeiről, írni kezdett.
Így született “Szénporos élet” című kötete, melyet a szerző első műveként tarthat kezében az olvasó. (www.novumpublishing.hu)

  • rozsnyovidek


Hagyj üzenetet