Szepsi Nyitott Akadémia: Beszélgetés Póda Erzsébettel

Szepsi Nyitott Akadémia: Beszélgetés Póda Erzsébettel


Esemény részletek


Szepsi Városi Művelődési Központ a Szepsi Nyitott Akadémia keretén belül sok szeretettel meghív minden érdeklődőt Póda Erzsébet író – újságíró, a netBarátnő főszerkesztője, a Barátnő Life Coaching életvezetési tanácsadója, a Historium korrektora és nyelvtani szerkesztője új könyve, a “Percek, évek, döntések” című cikkgyűjtemény bemutatójára és az ezt követő kötetlen beszélgetésre.

Póda Erzsébet nyitott szemmel és szívvel szemléli a körülötte zajló életet. Érdeklődéssel hallgatja mindazokat, akikkel munkája során, illetve magánéletében találkozik. Dolgozó, független, alkotó nő, mindemellett családanya, feleség. Nem egyszerű élethelyzet. Lányok, asszonyok történeteit, ezzel kapcsolatos gondolatait, érzéseit veti papírra, hogy ezzel is segítse a bizonytalanságban vergődő asszonytársakat. Kapaszkodódat nyújt a lelki útvesztőkből való kijutáshoz – legyen szó családon belüli erőszakról, szerelmi háromszögről, egyensúlykeresésről család és munka között, vagy épp cél – és helykeresésről. A könyv olyan témákat is érint, melyekről nem szokás, vagy „ nem illik” beszélni.
A 2005 óta működő polgári Társulásuk legfontosabb célja a szlovákiai magyar nők helyzetének javítása. Az általuk szervezett tanfolyamok, tréningek, csoportos foglalkozások, életvezetési tanácsadásaik segítenek kilépni a kilátástalanságból, legyőzni a munkahelyi és egyéni kríziseket, s az általuk felvázolt módszerekkel támogatják a résztvevők önbecsülésének, önértékelésének visszaállítását. Hozzásegítik a résztvevő nőket ahhoz, hogy saját ötleteik, meglátásaik, saját maguk számára elkészített megoldási terv segítségével sikeresen megvalósíthassák a szükséges változásokat életükben.
Az általuk működtetett netBarátnő internetes magazin ( www.baratno.com) az egyetlen szlovákiai magyar nyelvű női portál.
Az est folyamán ezekről is fogunk beszélgetni.

A belépés ingyenes.

Időpont: 2013. április 23. / 18.00 óra

Helyszín: Szepsi, VMK F-klubHagyj üzenetet