Szilasi UtcaMŰhely

Szilasi UtcaMŰhely


Esemény részletek


2014. szeptember 4. és 12. között kerül megrendezésre a magyarországi Bódvaszilas községben a Szilasi UtcaMŰhely, azaz az Ófalumentő Program.

MI AZ A MŰHELY?
Olyan, az építészeti értékmentés kapcsán szakmailag elhivatott fiatalokból és fiatalnak látszó vénekből álló csapat, akiket a Torna megyei falu, Bódvaszilas arculatjavítása foglalkoztat.

MIT MŰVELÜNK?
Arculatváltást. Pontosabban: visszaálmodást. Szó szerint „a régi a szép” jegyében. Eredeti építőtechnikával és anyagokkal hiteles rekonstrukciókat alkotunk. Mindenki abban próbálja ki magát, amit szeretne a vakolathímek kialakításától az ablakfestésig.

HOGYAN MŰKÖDÜNK?
Az idei műhelynapokon – terveink szerint – legalább három karakteres épület homlokzatát hozzuk vissza, alakítjuk át régi fényére. Aztán jövőre folytatjuk…

MILYEN LESZ A MŰSZAK?
Látástól vakulásig, de azért szórakozunk is. (Falun vasárnap nem illő dolgozni, ezért ekkor például kirándulunk.) Esténként tapaszalt szakmabeliekkel is beszélgetünk.

A szállást (100 éves Vendégház * www.szilasitajhaz.hu) és napi kétszeri étkezést (ebédet és vacsorát) mi álljuk. Természetesen a Műhely során felhasználandó anyagokat és eszközöket is. Az oda- és visszautazásról, játszóruháról mindenki maga gondoskodik.
Jelentkezhetnek: főiskolások és egyetemisták, akik építészeti, egyéb mérnöki, néprajzi, képzőművészeti szakok valamelyikén tanulnak és késztetést éreznek együtt dolgozni velünk.

További kérdések, jelentkezés
Koleszár Krisztián 20/354-7260 (inkább este),
krisztiankoleszar@gmail.com (bármikor)
Szervezi: Bódvaszilasért Baráti Kör

 

-rozsnyovidek.sk, fotó: www.szilasitajhaz.hu

LetöltésHagyj üzenetet