Tele Kamra Ünnepe – helyi termék vásár, szakmai előadások, néptánc, operett

Tele Kamra Ünnepe – helyi termék vásár, szakmai előadások, néptánc, operett

Ha ősz, akkor legyen tele a kamra! Trizs község központjában október 8-án, szombaton szervezik meg a hagyományos Tele Kamra Ünnepet, melyen a helyi finomságok és kézműves termékek kínálata mellett bemutatkoznak a B-A-Z Megyei értéktárak: Cigánd, Borsodnádasd, Mezőkövesd és Vizsoly.

9.00-től 16.00 óráig helyi termékek között válogathatnak a látogatók, legyen az lekvár, szörp, méz, házi sütemény, kemencés kalács, füstölt húsáru, alma, burgonya, hagyma, káposzta vagy éppen fűzfa kosár, kézműves textília. A kamrába valókon kívül a hagyományos népi ételek látványa és illata is csábítja majd az érdeklődőket. 10.00 órakor a község polgármester asszonya, Mácsi Istvánné mond köszöntőt a művelődési ház udvarán, az ünnepséget Bánné Dr. Gál Boglárka, a  B-A-Z Megyei Közgyűlés alelnöke nyitja meg. Az értéktárakat bemutató szakmai előadásokat a művelődési házban tartják, és ott zajlanak majd a délutánig tartó kézműves foglalkozások is Herczeg Máriával.

tele kamra előadásokA jó hangulatról a Tekergő zenekar gondoskodik, délután indul a faluséta, a műsorban pedig fellépnek a Ragályi Balassi Bálint Általános Iskola néptáncosai és a Borsodsziráki Hagyományőrző Egyesület Énekkara, majd Petró Dalma operett előadásának tapsolhat a közönség.

tele kamra– rozsnyovidek, fotó: FB-esemény, Rozsnyó-vidék archívumHagyj üzenetet