Téli túra a karszton – Forrásaink

Téli túra a karszton – Forrásaink


Esemény részletek


Az Aggteleki-karszt más-más arcát mutatja a különböző évszakokban. Ha hó takarja a hegyoldalakat, vagy ha köd ül meg a völgyekben, akkor érezhetjük igazán hegyvidéki jellegét. Ezek átéléséhez nyújt segítséget a családok számára tervezett  “Téli túra a karszton – Forrásaink” elnevezésű vezetett gyalogtúra, melyre mindenkit szeretettel várnak 2014. február 1-én, szombaton Jósvafőn.

Időpont: 2014. február 1. 10.00
Találkozás: 9.30-kor Jósvafőn, a Kúria Oktatóközpontnál
Helyszín: Aggteleki Nemzeti Park (Magyarország)
Táv: 1 és 5 km (1,5 és 3 óra)
Részvételi díj: 500 Ft/család, 200 Ft/fő
Maximális létszám: 50 fő
A Világörökség részévé nyilvánított Aggteleki- és Szlovák-karszt felszín alatti világának egyedi természeti értékei a fakadó források. A barlangok vizét felszínre hozó források után a patakok még kilométereken át nem fagynak be, hiszen vízhőmérsékletük télen-nyáron +10 fok. A forrásoktól elindulva, négy patakot követve találkozunk Jósvafőn, e természeti és műemléki védettséget élvező kis faluban, a források és patakok völgyében. A túra a Jósva-, a Kis- és Nagy Tohonya-forrást érinti. A túra során látható lesz Magyarország legnagyobb, ridegen tartott hucul ménese.
A program után pogácsával, teával várják a túrát teljesítőket.
Aki az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság 3 ill. 5 idei ökotúráját teljesíti, ANP jelvényt kap a teljesítményéért ajándékba.
A világörökségi címet viselő Baradla teljes barlangrendszer és vízgyűjtő területe 2001 óta a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek védelmét rögzítő Ramsari egyezmény hatálya alá tartozik. A túrára a Vizes Élőhelyek Napja alkalmából kerül sor.

További információ:
 Tourinform Aggtelek – 48/503-000

-rozsnyovidek.sk

 

 Hagyj üzenetet