Téli túra Jósvafőn

Téli túra Jósvafőn


Esemény részletek


A következő téli túrán az idén 30-éves Aggteleki Nemzeti Park vadregényes részén, Jósvafő környékén barangolhatnak a túrázni vágyók. A kirándulás 2015. február 7-én, szombaton délelőtt 10.00 órakor indul a jósvafői Kúria Oktatóközponttól. A táv 7 km (3 óra), a részvételi díj 1000 Ft a felnőttek, 500 Ft diákok részére, a maximális létszám 50 fő.

Jósvafőn, a Kúria Oktatóközpontnál három, a térségben eredő patak folyik össze: a Jósva, a Kecső és a Tohonya patakok. Az innen induló túra érinti a Kossuth-barlangból eredő Nagy-Tohonya forrást, majd a Tohonya-völgyben haladva a Vass Imre barlang egy szakasza is megtekinthető lesz. A túravezető segítségével a téli erdőben hallgatózva, életjelek után kutatva, a hóban fellelhető nyomokat olvasva megmutatkozik a karsztvidék élete ebben a zord évszakban.
A túra során a nagyragadozókról is hallhatnak a résztvevők, kutathatják nyomaikat, valamint meglátogatják a jósvafői hucul ménest.

További információ és jelentkezés: Tourinform–Aggtelek (3759 Aggtelek, Baradla oldal 3.). Telefon: +06/48-503-000. E-mail: aggtelek@tourinform.hu. Honlap: www.anp.hu.

Délutáni fakultatív program: Ófalui séta Jósvafőn
További információ: Berecz Béla tel: +30/ 3311722, e-mail: bb.josvafo@gmail.com

– rozsnyovidek.sk, forrás, fotó: ANPHagyj üzenetet