Thália Színház: „Csaó Bambínó”

2013 december 27. 19:00 - Kassa (Košice)

A kassai Thália Színház a 2013-2014-es évadban magyar szerzők műveit tűzi műsorára. Az új színházi idény első darabját, a Csaó Bambínó című zenés revüt októberben mutatta be a társulat.

 2013. december 27. / 19.00 óra

Horváth Péter:

Csaó Bambínó

zenés családi revü két részben

Rendező: Léner András m.v.

Bemutató: 2013.10.17.

Rendhagyó vállalkozásnak számít a darab, hiszen műfaji meghatározása zenés családi revü és valóban egy keserédes, friss humorú, szórakoztató, nosztalgikus alkotást sikerült létrehoznia a szerzőnek, annak ellenére, hogy a magyar történelem sötét és keserves, kilátástalan és borzalmas korszakáról beszél. A darab egyik leleménye, hogy kisgyerekszemmel mutatja be azokat az eseményeket, melyek egy nép és egy család életét befolyásolták, ahol egymás után sorjáznak a valódi világrengető fordulópontok a kisemberi lét banális sorsfordulóival. A Csaó bambínó főszereplői a vérzivataros, reménnyel és csalódással, árulással és helytállással terhes ötvenes évek, egy bizarr alakokból álló rendhagyóan „átlagos” magyar család és a korszak legnagyobb külföldi és hazai slágerei. Egyszerre zajlanak a forradalmi események és a gyermeki lét mindennapos drámái, a lakás legfurább zugaiból Marx, Engels és Lenin bukkan fel és persze az igazi tétje annak van, sikerül-e megszerezni az áhított lányt. Persze mindeközben fülbemászó dallamok hangzanak fel, például Pancsoló kislány, Reszket a hold a tó vizén, Bongó cha-cha-cha, Marína, Járom az utam, Melodie d’amour, Megáll az idő és kiderül: egy nemzet sorsa vagy egy ember élete egyaránt bizony vadul hömpölygő különös karnevál. Elágazások és ösvények, hullámok és örvények az álarcok rengetegében.

Szereplők:
Én Nádasdi Péter
Te Havasi Péter
Ő (Apa) Bocsárszky Attila
Anya Márkus Judit
Nagymama Cs. Tóth Erzsébet m.v.
Nagypapa Dudás Péter
Gazsi tanár Pólos Árpád
Tiszt/Laci/Kóista/Rajnai Madarász Máté
Mancika/Bárénekesnő Kövesdi Szabó Mária
Szolimán,Lenin/Mademoiselle Lax Judit
Pincér/Smasszer/Bükfalvi Illés Oszkár
Götli Judit Szabadi Emőke
Serlán Évi/Marx Varga Lívia
Máté Jolán/Engels Szoták Andera

 

Dramaturg: Gecsényi Györgyi m.v.

Díszlet: Kovács Yvette Alida m.v.

Jelmez: Őry Katalin m.v.

Koreográfus: Kántor Kata

Zenei vezető: Lakatos Róbert

Korrepetítor: Szakál Gábor m.v.

 

Jegyvásárlás:
– elővételben a Thália Színház szervezési osztályán hétfőtől péntekig 8.00-15.00 óra között (Márai Stúdió, Timonova 3, Kassa,  tel.-fax : 00421-55-623 36 43)

– előadás előtt egy órával a színház pénztárában (telefonszám: 00421-55-622 41 24)

online jegyvásárlás a színház honlapján keresztül

-rozsnyovidek.sk

info: www.thaliaszinhaz.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írásos anyagok, adatbázisok, információk, képek, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehetséges (kivéve ha egy konkrét dokumentumban egyéb külső szerző vagy forrás van feltüntetve)!