Thália Színház: Ma már nem mész sehova

2020 január 10. 19:00 - Kassa (Košice)

A kassai Thália Színház 2019. december 12-én mutatta be legújabb, Ma már nem mész sehova című előadását. A több-műfajú zenés darabot Czajlik József rendezte, legközelebb 2020. január 10-én, pénteken 19:00 órától láthatja a közönség (Mikszáth bérlet).

Faragó Béla-Forgács Miklós-Czajlik József

Ma már nem mész sehova

Opera-operett-oratórium-interaktív színház

Egy diáklány vizsgázni indul. Két ismeretlen férfi megtámadja a lányt és brutálisan megverik. A hatóságok, az állam pedig nem a lányt védik, de ellene fordulnak.
Az első mesélő egy egyetemi professzor, aki az összeesküvések szakértője. A rémálma elevenedik meg a színpadon, egy apokaliptikus opera, melyben a lány kozmikus ügynök, az ellene elkövetett erőszak pedig egy világösszeesküvés része.  Az alakváltó lénynek döntenie kell, emberként vagy űrlényként akar-e tovább élni.
A második mesélő, egy regionális újságíró fejében groteszk operettként jelenik meg a történet, amelyben egy diáklány a maga kis birodalmában becsületesen tanul, mert hisz abban, hogy a tudás biztonságot nyújt és megóvja őt mindentől. Elfárad, elbizonytalanodik, de ebben az operettvilágban a politikusok a segítéségére sietnek és elmagyarázzák neki, csakis ha megveri magát, akkor tesz szert az igazi tudásra.
A harmadik mesélő egy diáklány. Az akaratán kívül hőssé vált lány útját teszi meg minden nap. Mintha az utat járva a történet is nap mint nap újra megelevenedne. Oratóriummá válik az út végigjárása. Megszólalnak az épületek, a fák, a tárgyak, az egész város. Mesélnek. Arról, amit ők láttak, ahogy ők élték meg az eseményeket. Megszólal a megvert lány is, képek, emlékek, gondolatfoszlányok bukkannak fel.

Szereplők

Mesélő 1
Takács Gábor m.v.
Mesélő 2, Tisztánlátó 1, Komorna, Kórusvezető Dégner Lilla
Mesélő 3, Tisztánlátó 2, Komornyik
Madarász Máté
Diáklány 1
Nádasdi Péter
Diáklány 2
Varga Anikó m.v.
Diáklány 3
Rab Henrietta
Szkinhed 1
Varga Lívia
Szkinhed 2, Testőr, Narrátor
Vasvári Emese
Belle Róbert
Ollé Erik
Feux Róbert
Menszátor Héresz Attila m.v.

 

  • rozsnyovidek/forrás, fotó: www.thaliaszinhaz.sk, FB