Thália Színház: Terror – a néző dönt

Thália Színház: Terror – a néző dönt


Esemény részletek


A kassai Thália Színház március 1-jén mutatta be Ferdinand von Schirach kortárs német író Terror című drámáját, mely morális dilemma elé állítja a nézőket: a darab végén esküdtekként ők döntik el, felmentik vagy elítélik a főszereplőt. A bírósági drámát 2019. március 31-én, vasárnap 15.00 órától láthatja a kassai közönség (Egressy bérlet).

Ferdinand von Schirach

Terror

bírósági dráma – a néző dönt
Rendező: Czajlik József

Egy katonai pilóta lelő egy terroristák által eltérített utasszállító repülőgépet. Dönteni kellett, hetvenezer néző a stadionban, vagy 164 utas a fedélzeten. Lars Koch döntött és megölt 164 embert. Mi lenne, ha nekünk kellene arról dönteni, hogy bűnös-e vagy sem.

Sorjáznak az érvek és ellenérvek, árnyalódik az alaphelyzet, bonyolódik a döntés háttere. A kérdés végül mégiscsak végtelenül egyszerű: gyilkos vagy nem gyilkos? Ahogy a főszereplő is a saját bőrén tapasztalta meg, milyen is dönteni, hogy az állásfoglalásnak visszafordíthatatlan következményei vannak, úgy a nézők is megtapasztalhatják, milyen is felelősséget vállalni a véleményünkért.

Szavazási útmutató
A szünet után, a terembe lépéskor, minden néző kap egy kavicsot, amivel szavaznia kell. Segítőink majd körbeadnak néhány szavazóurnát, melyek két rekeszből állnak.
Az egyik rekeszen a FELMENTEM, a másik rekeszen pedig az ELÍTÉLEM felirat látható. A szavazás ideje alatt maradjanak a teremben és gondolkodjanak.
Ha meghozták a döntésüket, dobják a kavicsot a megfelelő rekeszbe, majd adják tovább a szomszédjuknak. Végül a szavazóurnákat a segítők összeszedik és megkezdődhet a szavazatok összeszámlálása.
A szavazási eredményeket, nemcsak annak az előadásnak az eredményeit, melyen Ön is részt vett, de a világ bármely pontján játszott Terror előadás végszavazásainak alakulását, nyomon követheti a http://terror.theater/ honlapon.

Felelősségteljes szavazást kívánnak az előadás alkotói.

Szereplők

Lars Koch, vádlott Habodász István m.v.
Bírósági elnök Nagy Kornélia
Nelson, államügyésznő Vasvári Emese
Biegler, védő Menszátor Héresz Attila m.v.
Franziska Meiser Varga Szilvia
Christian Lauterbach Bocsárszky Attila
Jegyzőkönyvvezető Novák Éva m.v.
  • rozsnyovidek/forrás, fotó: www.thaliaszinhaz.sk


Hagyj üzenetet