Turisztikai idény megnyitó retro felvonulással

Turisztikai idény megnyitó retro felvonulással


Esemény részletek


A nyári idegenforgalmi idény szimbolikus megnyitója lesz a május 1. előestéjén, április 30-án, szombaton zajló krasznahorkaváraljai retro majális. Az ötlet a futballista öregfiúktól származik, a majális ilyesfajta megünnepléséből hagyományt szeretnének teremteni.

A rendhagyó esemény programja – melynek szervezője a helyi önkormányzat, valamint a kulturális, sport és idegenforgalmi bizottság – a következő:

12.00 A május 1-i retro felvonulás az ún. Kőhídtól egészen a kemping bejáratáig tart, néhány jármű pedig folytatja útját a vár alatti parkolóig. A menet valamennyi résztvevője – helyi klubok, szervezetek, vállalkozók – a kultúrház épülete előtt elhelyezett tribün vendégei előtt bemutatkozik és a régi idők hagyományaihoz híven integet majd. A szervezők arra biztatják a lakosságot, hogy hozzanak magukkal május 1-i emléktárgyakat, zászlókat, feliratokat, jelszavakat, melyekkel a felvonulás korhű résztvevői lehetnek. A látványt a helyi hangosbemondó által közvetített kommentárok és korabeli dalok fogják kiegészíteni.

13.00 A majális megnyitója a kempingben – kultúrműsor, melyben fellépnek a helyi óvoda és alapiskola tanulói, a dernői néptánccsoport, továbbá lesz szpartakiád, majorettek stb.

15.00 Gulyásfőző verseny – idén először a szervezetek a finom gulyás készítése és árusítása mellett versenyezni is fognak, a legjobbakat a Bollo Péter polgármester (Most-Híd) által felajánlott díjakkal jutalmazzák.

18.00 Tombola húzás – a tombolába helyi vállalkozók ajánlották fel a díjakat és ajándékokat, a tombolajegy ára 0,50 € lesz.

20.00 Hastánc csoport fellépése

23.00 Tűzijáték

A majális a tervek szerint késő éjszakáig folytatódik, a zenéről a Krasnahorka Band gondoskodik.

A május 1-i rendezvény másik helyszíne a községhez tartozó roma telep lesz, a programban futballmeccs szerepel 10.00 órától, gulyás 12.00-kor, délután 14.00 órától gyermekek fellépése a kultúrműsorban, majd 15.00-tól mulatság.

A majálissal párhuzamosan zajlik majd 15.00 órai kezdettel a krasznahorkai várban a felújított Gótikus palota ünnepélyes megnyitója.

forrás: www.krasnahorka.info
(itt fotó összeállítást is láthatnak az előző évi majálisról)

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2011-04-30
Helyszín: kemping


Hagyj üzenetet