Újra „Gömöri Lakodalom” Ragályban!

Újra „Gömöri Lakodalom” Ragályban!


Esemény részletek


Három év kihagyás után, a Gömör-Tornai Nyár rendezvénysorozat keretében Ragály Község (Magyarország) újra megrendezi a Gömöri Lakodalom című hagyományőrző vigasságát!

A lakodalom 2013. augusztus 3-án kerül megrendezésre, délelőtt 10.00 és másnap hajnali 04.00 között!

Az egész napos program során a vendégek megtekinthetik a Ragályi-Balassa kastélyt és kiállításait, a falu templomait, kirándulhatnak gyalog vagy lovaskocsival, lóháton a falu környékén, találkozhatnak a négyszázéves tölggyel, kézműves vásárban válogathatnak vásárfiát. A lakodalmas látványkonyhában kóstolózhatnak hagyományos lakodalmi étkeket, sőt akár részt is vehetnek a perec- és kalácskészítésben. Kora délutántól hagyományőrző csoportok lépnek színre lakodalmas műsoraikkal. Ezt követően részt vehetnek egy hamisítatlan gömöri hőrész-menetben, lány kikérésben, jelen lehetnek az esküvőn és a ceremónia minden eseményén a kontyolástól a hajnali tűzugrásig. A lakodalmas sátorban élvezhetik a rendre tálalt – és autentikus vőfély-szövegekkel kísért – kitűnő lakodalmas étkeket (a tyúkhúslevest, a leveshúst, a töltött káposztát és pecsenyét) és akár hajnalig rophatják a táncosokkal a gömöri táncokat.

A napközbeni rendezvények mindenki számára nyitottak, míg a sátras lagzi zártkörű, melyre részvételi kártya vásárolható az önkormányzat hivatalában.

Részletes program és a jelentkezési lap június közepétől elérhető Ragály község honlapján: www.ragaly.hu

További információ és jegyek előrendelése:
Polgármesteri Hivatal Ragály,
Tel.: 48/ 354-001, 504-201.
e-mailben: postmaster@ragaly.t-online.hu

Aktuális információk az esemény Facebook-oldalán!Hagyj üzenetet