Várak és várromok éjszakája – színes program várja a látogatókat a tornai várban

2016 augusztus 19. 16:00 - Torna (Turňa nad Bodvou)

Kalandos nyáresti program várja a látogatókat a vadregényes tornai várban 2016. augusztus 19-én, pénteken a Várak és várromok éjszakája rendezvényen, melyre a szervezők – a Castrum Thorna polgári társulás és Torna Község Önkormányzata – minden érdeklődőt szeretettel meghívnak. 16.00 órától egészen estig érdekes programok szórakoztatják a közönséget, lesz alkotóműhely gyerekeknek, íjászat, lovaglás, középkori konyha és zene, valamint frissítők és ajándéktárgyak is kaphatók majd a várban.

fotó: castrumthorna.eu

fotó: castrumthorna.eu

A hivatalos megnyitóra 17.00 órától kerül sor, beszédet mond a Castrum Thorna polgári társulás elnöke. Az este folyamán két alkalommal, 17.30-tól és 19.30-tól indul az idegenvezetés a tornai várban, amelynek a  látogatók közben megismerhetik a történetét. Szintén a várral kapcsolatos régmúlt eseményeket eleveníti fel a Torna regéje (Krisztina és Katalin története) című színdarab 18.30-tól, illetve a 20.30-tól gyerekek számára vetített rajzfilm. A várak és várromok éjszakáját a 21.30-kor kezdődő látványos fényshow zárja a Fecsó Pál polgári társulás rendezésében.

torna várak éjsz

A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy hozzanak magukkal elemlámpát (a várba vezető út nincs kivilágítva) és megfelelő lábbelit. Mindenki saját felelősségére (a gyerekek szülői felügyelettel) vesz részt a rendezvényen, és biztonsági okokból köteles betartani a szervezők utasításait. A környezet megóvása érdekében nem lesznek kaphatók műanyag poharak, ezért a szervezők kerámia serleg vásárlását ajánlják a vendégeknek. Kedvezőtlen időjárás esetén a program szeptember 3-án lesz megtartva.