VI. Vármentő Hét

VI. Vármentő Hét


Esemény részletek


Kedves Szádvár Barát!

Az idei évben augusztus 5-11. között folytatjuk Szádvár tavaly megkezdett régészeti kutatását. Az ásatási munkákhoz várunk lelkes, kitartó embereket.
Nagyjából két munkatípus jöhet szóba idén nyáron is: egyrészt finomabb, lassabb, aprólékosabb kutató munka (itt a múzeumi munkatársak közvetlen irányításával kell dolgozni), míg a többi helyen a hét első felében nehezebb, köves omladékban kell majd lefelé
haladni. Ezt követően kerülhet sor az omladék alatt heverő padlók, falak, épületek, kapuzatok stb. aprólékosabb feltárására.

Mindezek alapján, aki tud a következő szerszámok közül hozzon magával:
– munkáskesztyű
– ásó, lapát, csákány, kapa
– reszelő
– feszítővas
– balta, metszőolló, ágvágó
– erősebb spakli, szenes vagy kerti kislapát
– egyenes élű horoló, kaparó
– ecset, kisebb méretű cirokseprű

A munka reggel, a vár területén 8 órakor kezdődik, és 15.30-ig tart. Ezt már csak a szerszámok elpakolása követi.
Tízórai délelőtt 10.00-kor (15 perc), ebéd 12.00-12.30-ig, hőség szünet 14.00-14.15-ig tart. Kérünk mindenkit, hogy megfelelő mennyiségű ivóvízről, kalapról, kendőről gondoskodjon magának.

Jelentkezési határidő: 2013. június 15-ig, a szervezes@szadvar.hu email címen

A visszajelzés nem csak a szállások miatt fontos, hanem a létszám miatt is, így kérném azok visszajelzését is, akik eljönnek és részt vesznek a munkában, de nem kívánják igénybe venni a szállás lehetőséget.

Kedvezményes szállást és étkezést – aki igényli – a Szalamandra-turistaházban tudunk biztosítani. Jelentkezést követően erről bővebb felvilágosítást nyújtunk levélben.

Szeretettel várunk mindenkit, hisz TIÉD A VÁR!

fotó: Szádvárért Baráti KörHagyj üzenetet