XIII. Krasznahorkai Várjátékok

XIII. Krasznahorkai Várjátékok

2018. augusztus 4-én, szombaton, a felújítás alatt álló krasznahorkai vár tövében kerül megrendezésre a Krasznahorkai Várjátékok tizenharmadik évfolyama. A programok délelőtt 10.00 órakor kezdődnek, az ünnepélyes megnyitóra 14.00 órakor kerül sor. A műsorban bajvívók, muskétások, lovas felvonulás, csikósok, huszárok, íjászbajnokság, régizene koncert, hastánc, meseelőadás, szalmavár bevétele, solymászok és csatajelenetek szerepelnek. Kísérőrendezvényként kézműves vásár, gyermekprogramok, korabeli konyha, történelmi tábor, teázó, lovaglás és sólyomudvar várja a látogatókat. Az esti koncerten 20.00 órától Peter Cmorik és zenekara szórakoztatja a közönséget.

A belépődíj a helyszínen 7 €, elővételben 4 €, 12 éven aluli gyermekek számára ingyenes. Jegyek elővételben a Rozsnyói Turisztikai Információs Irodában és a kassai Regionális Információs Pontban kaphatók.

A várjáték napján idén is ingyenes, óránként induló ingajáratok közlekednek majd Rozsnyó és Krasznahorkaváralja között. Az autóbusz a rozsnyói buszállomás 1. számú megállójából indul.

  • prekop-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet