XIV. Hagyományok Napja Tornalján

2016 november 12. 13:30 - Tornalja (Tornaľa)

November 12-én tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tornaljai Művelődési Központban a Hagyományok Napja. A nagy sikerű folklórfesztivál házigazdája a Parapács zenekar, a „Fölszállott a páva” 2012 zenekari kategóriájának győztese, a Tornalja Város díja birtokosai.

A rendezvény 13.30 órakor nyitja meg kapuit, a gálaműsor 15.00 órakor kezdődik, este pedig táncház várja a közönséget. A műsorban fellép a Kincskeresők Gyermek Néptáncegyüttes és Borostyán Ifjúsági Néptáncegyüttes – Dernő, Boglárka gyermek néptáncegyüttes – Feled, Reketye néptáncegyüttes – Nagykároly, Palóc néptáncegyüttes – Szécsény, Hóvirág énekegyüttes – Tornalja, Haraszti Julcsi és Haraszti Marcsi – Maconka (a „Fölszállott a páva” vetélkedő énekes 2015 győztesei), Herdon Balázs – Herdon Péter táncosok – Mátészalka (a „Fölszállott a páva” 2015 versenyzői), Dsupin Pál előadóművész – Noszvaj, Gömöri Dudazenekar – Tornalja, Tenkes zenekar – Pécs / Komló, Berki Pál és zenekara – Feled (hagyományőrzők), Dendis Izabella – Dernő (ének), Kubinyi Júlia, A Népművészet Ifjú Mestere, a „Fölszállott a páva” 2012 2. helyezettje – Salgótarján, Kurdi Gábor, A Népművészet Ifjú Mestere, a „Fölszállott a páva” 2014 2. helyezettje, Nagy Luca (Vadrózsák néptáncegyüttes, Budapest) – Szikszó, Nyíri Gábor (Matyó néptáncegyüttes, Mezőkövesd) – Sajólád.

A rendezvény ideje alatt kézműves foglalkozások, kiállítás és vásár is várja az érdeklődőket a várhosszúréti Gömöri Kézművesek Társulása tagjainak közreműködésével.

A folklórfesztivál főszervezője a Kulturális Antropológiai Műhely, társszervezője a Tornaljai Városi Művelődési Központ. A belépés díjtalan!

  • rozsnyovidek