XVI. Vármentő Napok

XVI. Vármentő Napok


Esemény részletek


A magyarországi Szádvárért Baráti Kör március 14-én pénteken és március 15-én szombaton bonyolítja le idei első rendezvényét, melyet XVI. Vármentő Napok néven jegyeznek majd fel a krónikák. Ha ezen a két napon jól sikerül a munka, ezzel megalapozhatjuk a nyári állagmegóvás sikerességét.

Miről van szó pontosabban?
Szeretnénk annyi követ összegyűjteni az omladékból, hogy a Csonka-bástya tavaly elkezdett feltárását, állagmegóvását sikerüljön befejezni. A lelkes vármentők ezért tavasszal csákányokkal, feszítővasakkal felfegyverkezve, furikot (a talicska helyi elnevezése) maguk előtt tolva vonulnak fel majd a Várhegyre.

Kogyujtes

Találkozás mindkét nap reggel 08.30 órakor a Ménes-patak völgyében megbújó Szalamandra-turistaháznál. Egyéni védőfelszerelés szükséges, úgymint munkáskesztyű, az időjárásnak megfelelő ruházat és lábbeli, elvégre lehet rá számítani, hogy Tél tábornok még akkorra sem fúj visszavonulót. Az omladék köveinek felszedése közben számítani kell a gyökerek hálójára, ami ellen Göller ill. metszőollókat érdemes bevetni. A lerombolt vár kövei a legváltozatosabb formában és nagyságban hevernek szerteszét, biztosan mindenki fog magának találni kedvére és erejéhez méltó darabot.

Szeretnénk folytatni azt a régi tradíciót is, hogy a lelkes csapat tagjait ingyenesen egy tál meleg ételre megvendégeljük a várudvaron. Mert bizton állíthatom, hogy a vármentés farkasétvágyat varázsol mindenkinek!
Amennyiben kedvet érez a vármentés nemes, de fárasztó feladatába belevágni és szeretne szállást és étkezést kérni annak idejére, az alábbi e-mail címen érdeklődheti meg a részleteket:
szervezes@szadvar.hu

Tehát a szabadidő hasznos eltöltésére szól ez a kihagyhatatlan ajánlat. Találkozzunk az egykori legendás Bebek-várban március 14. és 15-én!

A Vármentő Napokkal kapcsolatos friss információk a Facebook-on is olvashatók.

-rozsnyovidek.sk

fotók: www.szadvar.hu (Vígvári Tamás, Grecmajer Tamás)Hagyj üzenetet