Andrássy Nap tizedszer

Az emléknap keretében ismét színvonalas vetélkedőre került sor a környékbeli iskolák csapatainak részvételével és megnyílt a rajzversenyre érkezett alkotásokból összeállított kiállítás is.

Az Andrássy Napot 2002-ben szervezte meg először a Gömöri Ifjúsági Társaság Andrássy Franciska grófné halálának 100. évfordulójára emlékezve. A rendezvény célja a régió múltjával szorosan összefonódó neves Andrássy család történetének, híres tagjainak és ma is élő örökségének megismertetése volt a szélesebb közönséggel, elsősorban az ifjúsággal. A rendezvény fontos küldetése a szülőföld megismerése, az egészséges lokálpatriotizmus erősítése a legkülönbözőbb kulturális és művelődési programok segítségével. Az elmúlt évtizedben számtalan ilyen program és kísérőrendezvény valósult meg az Andrássy Napok keretében – a régióval kapcsolatos előadások, könyv- vagy filmbemutatók, kiállítások, helytörténeti vetélkedők stb.

Az Andrássy Nap az utóbbi években a rozsnyói Fábry Zoltán Alapiskola pedagógusaival közösen kerül megrendezésre, így volt ez idén is. A diákok a "Barangoljuk be együtt szülőföldünket" című honismereti vetélkedőn mérték össze tudásukat és a résztvevők megcsodálhatták a régiónk földalatti világát, egyedülálló barlangjait ábrázoló képzőművészeti alkotásokból készült kiállítást is.

Dátum: 2011-05-25
Helyszín: Rozsnyó, Fábry Zoltán Alapiskola