Tavaszi Gömöri Kispiac

Tavaszi Gömöri Kispiac

Április második szombatján, kissé hűvösebb időben, de újra indult a rozsnyói Šafárik utcai Kispiacon az Otvor dvor (Nyisd meg az udvarod) polgári társulás által szervezett Gömöri Kispiac. Helyi termelők és kézművesek kínálták portékáikat: szörpöket, lekvárokat, sajtot, szalonnát, mézet, aszalt gyümölcsöt, kézzel festett ruhákat, ékszereket, kerámiát, fonott kosarakat, kézzel szőtt pokrócot, húsvéti díszeket, lakástextilt és sok más helyi, egyedi terméket. A Gömöri Kispiac nemcsak vásártér, hanem közösségi találkozóhely is, a vásárlók egy finom kávé mellett elbeszélgettek barátaikkal, ismerőseikkel és megnézték a Pix-XL fotóklub hagyományos disznóvágáson készült képeit.

A havonta ismétlődő Gömöri Kispiac legközelebb május 10-én, szombaton 9 és 13 óra között várja az érdeklődőket, majd lesz piacnap június 7-én, július 12-én, augusztus 9-én és szeptember 13-án is.

-pr-i, rozsnyovidek.sk

fotó: Kmotrik Fanni, Kmotrik Péter

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet