Sziget, oázis, tea, labirintus – TANDEM

Sziget, oázis, tea, labirintus – TANDEM

Az idei Gombaszögi Nyári Tábor újdonságai között talán legnagyobb a TANDEM sátor. Ez nem csak egy textíliákkal elkerített hely, ami különös előadások, vetítések helyszínéül szolgál, vagy épp zenét szolgáltat, hanem vendégeit bevonva teremt utánozhatatlan hangulatot látogatói számára.

A tarka sátor a Királyréten kapott helyett, a Nagyszínpad tavalyi helyén, az emlékekben élő zajos, bulizós, tombolós sarkot egyfajta oázissá alakítva át, ahová az ember elvonulhat – pihenni, merengeni, önvizsgálatot tartani, tanulni vagy épp készségeit fejleszteni. Urbán Péter és Molnár Kriszta – a LABIRINTUS udvar házigazdái, a TANDEM alapítói és vezetői – örömmel fogadnak mindenkit, aki egy pillanatra ki akar lépni az élet rohanásából, és egy kicsit magára, befelé akar figyelni, vagy a közvetlen környezetét tanulmányozni behatóbban. Bevezetik a látogatót a meditáció, az elmélyülés alapjaiba, segítenek a kérdések felvetésében és válaszok meglelésében, a tanulságok levonásában, hogy ezzel is megkönnyíthessük életünket a mókuskerékbe való visszamászás után.

A TANDEM sátra elsősorban nem szolgáltatást, programot vagy árut kínál, hanem élményt, késő reggeltől kora estig rengeteg érdekességgel várva az érdeklődőket.

Reggelente a Józanító teaház nyit elsőként, nem csak azokat várva, akiknek az előző este kicsit hosszúra nyúlt, hiszen teái nem csak másnaposság ellen vannak. Szivárványtetejű zugaiban bárki elköltheti italát, vágyjon bár fejfájása enyhülésére, vagy csak jó társaságra. A teázónak nincs kötött programja vagy megszabott témái, apró csészéihez kötetlen beszélgetés és megnyugtató légkör társul. A szórt teák kínálatából vásárolni is lehet.

A teaházzal egy időben kezdődik meg a labirintusjárásra való felkészülés, ahol Molnár Kriszta fogadja a táborlakókat. A labirintus meditációs eszköz, mely lelassítja az embert és lehetővé teszi számára az útvesztő teljes bejárását, megismerését és a kivezető út megtalálását. Célja önmagunk megismerése, az elme felfrissítése és békéjének elérése, a test újratöltődése.

A mindennapos programokat különböző előadások egészítik ki és színesítik – ezekre főként délután kerül sor, középpontjukban pedig a lélek, a harmónia és a magunkkal és környezetükkel való kapcsolat áll. Az előadások leginkább egy baráti körben zajló kötetlen beszélgetésre hasonlítanak, sokkal több szabadságot biztosítva a hallgatóságnak a többi sátornál.

szaborsi

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet