Pedagógustalálkozó: hétvégén kiosztották az SZMPSZ díjait

Pedagógustalálkozó: hétvégén kiosztották az SZMPSZ díjait

Március utolsó hétvégéjén Rozsnyón, a szlovákiai magyar pedagógusok huszonegyedik országos találkozóján díjazták a munkájukban kiemelkedő sikereket elért pedagógusokat. A Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat idén Kalácska József kapta.

A díjazottak a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) által szervezett szakmai találkozó első napján, március 28-án, éppen tanítónapon vehették át az elismeréseket. A városháza nagytermében tartott ünnepi esten először a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolájának diákjai léptek színpadra a „Gyertek velünk a vásárba“ című műsorukkal, melyben népdalokat, játékokat, a pásztorélet jeleneteit és régi vásári hagyományokat elevenítettek fel.

DSCF0230

Idén az ünnepi díjkiosztón öt kategóriában tizenegy személy vehette át a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elismerését:

Az óvodapedagógusok közül Eötvös Lydia, a Csicseri Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda igazgatónője és Tóth Gizella taksonyi nyugalmazott óvónő részesült kitüntetésben kiváló módszertani és nevelési eredményeiért.

DSCF0280

A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért Fekete Irént, a nemesócsai Móra Ferenc Alapiskola pedagógusát, volt igazgatóhelyettesét és Tomolya Róbert füleki gimnáziumi tanárt jutalmazták.

DSCF0289

Kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményeiért kitüntették Böszörményi Editet, a nagykaposi Erdélyi János MTNY AI alsó tagozatos pedagógusát, valamint a szlovák tankönyvíró munkacsoport négy tagját: Dömény Andreát, Papp Szilviát, Szetyinszky Veronikát és Varga Zsuzsannát.

DSCF0314

A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységéért elismerésben részesült Tamás Erzsébet, a Kassai Járási Hivatal Oktatási Osztályának szaktanácsadója, valamint a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma – a díjat Jarábik Gabriella, a múzeum igazgatónője vette át.

DSCF0335

Pedagógus életpálya díjban idén Csintalan Zsuzsanna, a komáromi Eötvös Utcai Alapiskola igazgatóhelyettese, Mihályi Molnár László, a kassai Szakkay József Szakközépiskola tanára és Jókai Mária, nyugalmazott pedagógus részesült.

DSCF0350

A díjazottak nevében Jókai Mária mondott beszédet.

A Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat 2015-ben Kalácska József, a komáromi Selye János Gimnázium nyugalmazott tanára kapta.

DSCF0390

A pedagógusszövetség képviselői a virágcsokrok mellett Darázs Rozália ógyallai képzőművész emlékplakettjét és okleveleket adtak át a kitüntetett pedagógusoknak, valamint pénzjutalmat a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj tulajdonosának.

DSCF0359

-pr-i, rozsnyovidek.sk

A díjátadó pillanatai:



Hagyj üzenetet